Popiežius sako nesuprantantis vakcinas nuo COVID-19 skeptiškai vertinančių žmonių

Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė nesuprantantis, kodėl žmonės atsisako skiepytis nuo COVID-19, nes žmonija seniai kliaujasi vakcinomis, bet pridūrė, kad reikia ramios diskusijos apie skiepus.

Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė nesuprantantis, kodėl žmonės atsisako skiepytis nuo COVID-19.<br> AP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė nesuprantantis, kodėl žmonės atsisako skiepytis nuo COVID-19.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 11:38 AM

„Net Kardinolų kolegijoje yra nepritariančiųjų vakcinacijai“, – žurnalistams sakė Pranciškus lėktuve, grįždamas į Vatikaną iš Slovakijos.

Pasak pontifiko, vienas jų, „vargšas žmogus, yra paguldytas į ligoninę dėl viruso“. Popiežius tikriausiai turėjo galvoje amerikiečių kardinolą Raymondą Burke'ą, atsidūrusį ligoninėje JAV. Praėjusį mėnesį COVID-19 susirgusiam dvasininkui reikia dirbtinio plaučių vėdinimo.

Popiežius sakė, kad jam pačiam atrodo keista skiepytis nenorinčių žmonių reakcija, nes juk „žmonija yra susidraugavusi su vakcinomis“. Jis priminė, kad vaikai ištisus dešimtmečius skiepijami nuo tymų, kiaulytės ir poliomielito, „ir niekas nieko nesakė“.

Pranciškus spėjo, kad šį „netikrumo pyktį“ nulėmė vakcinų nuo COVID-19 įvairovė, trumpas skiepų patvirtinimo laikas ir argumentų perteklius, suskaldęs visuomenes ir sukėlęs baimę.

Popiežius pažymėjo, kad Vatikanas paskiepijo savo gyventojus, darbuotojus ir jų šeimų narius, išskyrus „nedidelę grupelę žmonių, atsisakiusių skiepytis“.

Vatikanas savo gyventojus, taip pat kai kuriuos benamius ir pabėgėlius paskiepijo „Pfizer-BioNTech“ vakcina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.