Mekos didžiojoje mečetėje atsisakyta socialinio atstumo apribojimų

Didžioji mečetė musulmonams šventame Mekos mieste Saudo Arabijoje sekmadienį pirmą kartą nuo koronaviruso pandemijos pradžios buvo sausakimša, nes tikintieji galėjo melstis petys petin.

Didžioji mečetė Mekoje.<br>123rf nuotr.
Didžioji mečetė Mekoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2021, 2:01 PM, atnaujinta Oct 17, 2021, 2:03 PM

Mečetės darbuotojai pašalino ant grindų buvusį žymėjimą, kuris buvo pasitelktas siekiant užtikrinti, kad aplink juodos spalvos Kaabos kubą pastatytos mečetės viduje ir aplink ją būtų laikomasi socialinio atstumo.

„Tai susiję su sprendimu švelninti prevencines priemones ir leisti piligrimams ir lankytojams visiškai užpildyti Didžiąją mečetę“, – pranešė oficialioji šalies naujienų agentūra.

Jau pasirodė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti šalia vienas kito pirmą kartą nuo pandemijos pradžios besimeldžiantys žmonės. Tačiau nors socialinio atstumo laikymosi priemonės buvo panaikintos, valdžia ir toliau nurodo, kad mečetės lankytojai privalo būti pilnai paskiepyti nuo koronaviruso ir privalo mečetės teritorijoje dėvėti kaukę. Be to, Kaabos akmuo ir toliau lieka aptvertas ir prie jo negalima prieiti.

Saudo Arabija rugpjūtį pranešė pradėsianti įsileisti skiepytus piligrimus iš užsienio. Šalis pamažu atsiveria ir nuo rugpjūčio 1 dienos įsileidžia paskiepytus užsieniečius turistus.

Iki šiol Saudo Arabijoje užfiksuota daugiau nei 547 tūkst. koronaviruso atvejų, o nuo viruso mirė 8 760 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.