JAV vyriausiasis mokslo patarėjas atsistatydino, apkaltintas darbuotojų užgauliojimu

JAV vyriausybės vyriausiasis mokslo patarėjas Ericas Landeris, padėjęs sudaryti žmogaus genomo žemėlapį, pirmadienį atsistatydino, nustačius, kad jis užgauliojo savo darbuotojus, nors prezidentas Joe Bidenas savo kadencijos pradžioje paskelbė su tokiu elgesiu nesitaikstysiantis.

Atsistatydino JAV vyriausybės vyriausiasis mokslo patarėjas Ericas Landeris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Atsistatydino JAV vyriausybės vyriausiasis mokslo patarėjas Ericas Landeris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 9:48 AM

„Jaučiuosi sugniuždytas, kad sukėliau skausmo buvusiems ir dabartiniams bendradarbiams savo kalbėjimo maniera“, – atsistatydinimo rašte rašo E. Landeris.

„Stengiausi spausti save ir kolegas siekti bendrų tikslų, kai kada – keldamas iššūkį ir kritikuodamas“, – pridūrė jis ir pripažino, kad „kartais peržengdavo ribą, elgdamasis nepagarbiai ir žeminamai“.

Pernai sausį E. Landeris buvo paskirtas vadovauti Mokslo ir technologijų politikos biurui. J. Bidenas Baltųjų rūmų mokslo patarėjo pareigas pakėlė iki kabineto nario lygio, pakeisdamas savo pirmtako Donaldo Trumpo politiką, Amerikai kovojant su COVID-19 pandemija.

Demokratas J. Bidenas taip pat stengėsi pabrėžti, kad laikysis kitokio požiūrio negu jo pirmtakas respublikonas, ir pasižadėjo užtikrinti pagarbią bei profesionalią darbo aplinką savo administracijoje.

„Jeigu dirbsite su manimi, o aš išgirsiu, kad elgiatės su kitu bendradarbiu nepagarbiai, su kuo nors kalbatės iš aukšto – pažadu, akimirksniu jus atleisiu“, – pirmąją darbo prezidento poste dieną J. Bidenas pareiškė savo personalui.

Baltųjų rūmų vidaus tyrimas, pradėtas dėl pernai pateikto skundo, parodė, kad esama „patikimų įrodymų“, jog E. Landeris ne kartą „kabinėjosi“ prie daugelio savo darbuotojų, pranešė leidinys „Politico“.

E. Landeris vadovavo J. Bideno šį mėnesį atnaujintai iniciatyvai „Moonshot“, kurios tikslas – perpus sumažinti mirštamumą nuo vėžio Jungtinėse Valstijose.

Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki sakė, kad prezidentas padėkojo E. Landeriui už darbą siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, kovos su vėžiu kampaniją, pastangas lėtinti klimato kaitą ir indėlį kitose prioritetinėse srityse. J. Bidenas įsitikinęs, kad E. Landeris „toliau prisidės svariu indėliu prie mokslo bendruomenės“, pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.