Rusijoje penkerius metus kalėjęs danų Jehovos liudytojas išėjo į laisvę

Danas Jehovos liudytojas Dennisas Christensenas antradienį buvo paleistas iš Rusijos kalėjimo ir turės išvykti iš šios šalies, pranešė šis Jungtinėse Valstijose susikūręs krikščionių evangelikų judėjimas.

Dennisas Christensenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dennisas Christensenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 8:28 PM

2017 metais Rusija uždraudė šią religinę organizaciją, priskyrusi ją prie ekstremistinių grupių. Nuo to laiko virtinei jos narių buvo paskirtos griežtos laisvės atėmimo bausmės.

2019 metais D. Christensenas tapo pirmuoju pagal šį įstatymą nuteistu asmeniu ir buvo pasiųstas už grotų šešeriems metams.

Jo byla sulaukė pasmerkimo visame pasaulyje.

„Dennisas Christensenas buvo paleistas iš kalėjimo. Už savo tikėjimą jis už grotų praleido iš viso penkerius metus“, – sakoma antradienį jo judėjimo paskelbtame pranešime.

D. Christensenas privalės išvykti iš Rusijos per ateinančią naktį, pridūrė judėjimas.

Pasitikti D. Christenseno prie pataisos kolonijos Lgovo mieste centrinėje Kursko srityje buvo susirinkę apie 130 žmonių, bet Rusijos migracijos tarnybos pareigūnai išvežė jį į Maskvą, pranešė Jehovos liudytojai.

D. Christensenas, kurio žmona yra rusė, 2017 metais buvo sulaikytas per maldininkų susirinkimą Rusijos pietiniame Oriolo mieste.

Rusija šį judėjimą, susikūrusį Amerikoje XIX amžiuje ir pasisakantį prieš smurtą, laiko totalitarine sekta. 2017 metais Jehovos liudytojai buvo paskelbti ekstremistine organizacija; jų grupėms nurodyta išsiformuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.