Estijos parlamentaras: sankcijų netaikymas Kaliningradui būtų labai neteisingas signalas Maskvai

Estijos parlamento Užsienio reikalų komisijos pirmininko Marko Mihkelsono nuomone, Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo pasiūlymas leisti Rusijai gabenti sankcionuojamas prekes į Kaliningradą per Lietuvą neturi jokio pagrindo.

Estijos parlamentaro atžvilgiu sankcijų netaikymas Kaliningradui būtų labai neteisingas signalas Maskvai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Estijos parlamentaro atžvilgiu sankcijų netaikymas Kaliningradui būtų labai neteisingas signalas Maskvai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-02 11:51

Anot parlamentaro, sunku pasakyti, kokie konkretūs motyvai diktuoja O. Scholzo pareiškimus, bet galima daryti prielaidą, kad Vokietija nori išvengti įvykių eskalacijos ir įtampos didėjimo.

„Galbūt už to yra dar kažkas, ko mes nežinome, bet tai, kad mes pradedame ieškoti sankcijų taikymo Rusijai išimčių, o Rusija nedaro nieko, kad atblokuotų Odesos uostą ir leistų gabenti grūdus iš Ukrainos, neabejotinai siunčia Maskvai labai neteisingą signalą“, – sakė M. Mihkelsonas penktadienį portalui ERR.

Jo manymu, leidimas gabenti sankcionuojamus krovinius į Kaliningrado sritį tam tikra prasme būtų bausmė Lietuvai, kuri taikė sankcijas Rusijai kaip tik taip, kaip Europos Sąjungos šalys nusprendė kovo mėnesį.

„Naratyvas, kad Kaliningradas dėl šių sankcijų atsiduria kažkokioje blokadoje, visiškai neatitinka tikrovės. Jei Rusija norės, ji galės gabenti šiuo krovinius į regioną ir jūra“, – teigė parlamentaras.

Anot jo, Estija ir kitos Baltijos šalys turi laikytis bendros pozicijos: jokiu būdu negalima daryti tokios nuolaidos ar silpninti sankcijų tikintis, kad tai esą padės nuraminti Rusiją.

„Mes visą šį laiką matėme, kad Rusija niekaip neatsakė į Vakarų mėginimus mažinti įtampą. Priešingai, Rusija Ukrainoje elgiasi kaip teroristė, bombarduoja prekybos centrus ir gyvenamuosius rajonus. Jos visiškai nedomina pasaulio, pirmiausia – Vakarų, reakcija“, – pabrėžė Užsienio reikalų komisijos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?