A. Lukašenka vėl spjaudosi grasinimais – šįkart šaukia apie visišką Ukrainos sunaikinimą

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis turėtų nutraukti ir pradėti taikos derybas su šalimi agresore Rusija, jei nori išvengti didžiulių aukų ir visiško Ukrainos sunaikinimo.

 A. Lukašenka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Lukašenka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-24 16:08, atnaujinta 2022-11-24 16:10

„Viskas yra Ukrainos rankose. Ne todėl, kad aš noriu šį klausimą permesti V. Zelenskiui ir Ukrainai. Iš tiesų viskas dabar yra Ukrainos rankose. Jeigu jie nenori daugybės žmonių žūčių. Tai sunku, sunku, bet tai turi liautis, tai turi būti sustabdyta, nes po to seks visiškas Ukrainos sunaikinimas... Tai nėra tai, apie ką V.Putinas kalbėjo gerokai prieš „operaciją“, kad tai sukels valstybingumo praradimo grėsmę, tai bus Ukrainos sunaikinimas. Tai turi būti sustabdyta“, – kalbėjo A. Lukašenka

A.Lukašenka taip pat tikino, kad per Antrąjį pasaulinį karą žuvo 30 mln. žmonių, tačiau dabar „niekas to neprisimena“, o su Vokietija „visi pasirengę ne tik kalbėtis, bet ir bendradarbiauti, draugauti“.

Diktatorius įsitikinęs, kad tas pats nutiks ir santykiuose su ukrainiečiais, o šalis agresorė ir jos satelitinės valstybės galės „paaiškinti Ukrainos žmonėms, kas įvyko.“

Kaip teigia A. Lukašenka, įvykių Ukrainoje tema buvo trumpai paliesta dieną prieš tai, lapkričio 23 d., vykusiame Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos viršūnių susitikime, tačiau tai esą nebuvo pagrindinė organizacijos valstybių narių vadovų susitikimo tema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.