Amsterdamas guis iš miesto centro turistinius autobusus

Nuo 2024 metų turistiniai autobusai negalės patekti į Amsterdamo centrą. Sunkiasvoriai autobusai kelia daug problemų, ketvirtadienį pareiškė Nyderlandų sostinės valdžia. Autobusai turės stoti dar neprivažiavę centro, o keleiviai perlipti į viešąjį transportą. Ši taisyklė galios autobusams, kurių svoris didesnis nei 7,5 tonos.

 Amsterdamas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Amsterdamas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 9:25 PM

Amsterdamas jau ne vienerius metus nori pažaboti masinį turizmą ir 2022-ųjų gale pranešė apie papildomas priemones. Pernai bent vieną naktį kanalų mieste praleido apie 18 mln. lankytojų. Be to, būta milijonai vadinamųjų dienos turistų.

Miesto duomenimis, per dieną į Amsterdamo centrą atvažiuoja apie 300–450 turistinių autobusų. Tai per daug ribotai erdvei, savo sprendimą argumentavo miesto valdžia. Autobusai siaurose gatvėse sukelia transporto spūstis ir kelia grėsmę dviratininkų ir pėsčiųjų saugumui. Be to, jie su įjungtu varikliu laukdami keleivių skleidžia per daug išmetamųjų dujų.

Išimtys bus taikomos vaikų, senų žmonių ar neįgaliųjų vežimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.