Bulgarijoje balandį vyks penktieji rinkimai per dvejus metus

Bulgarijoje balandžio 2 dieną vyks penktieji rinkimai per dvejus metus, nes parlamentui taip ir nepavyko sudaryti valdančiąją koaliciją. Prezidentas Rumenas Radevas ketvirtadienį pasirašė atitinkamą įsaką, pranešė jo biuras Sofijoje.

Bulgarija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Bulgarija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 8:42 PM

Kartu buvo paleistas parlamentas (Nacionalinė asamblėja), o pirmininkas Veždis Rašidovas paskelbė, kad jo įgaliojimai nutrūko. Vyriausybės veiklai vadovaus laikinasis ministrų kabinetas ir premjeras Galabas Donevas.

Nuo paskutinių rinkimų spalio mėnesį, per kuriuos į parlamentą pateko septynios partijos, nepavyko trys bandymai suformuoti vyriausybę. Tą padaryti bandė centro dešinioji GERB, kuri turėjo daugiausia vietų, liberalioji PP ir galiausiai Socialistų partija, bet visoms joms nepavyko užsitikrinti daugumos.

„Tai buvo ribotų galimybių parlamentas“, – ketvirtadienį sakė PP partijos, kuri vadovavo paskutinei vyriausybei, vadovas Andrejus Gjurovas.

Taip pat ketvirtadienį R. Radevas patvirtino, kad praėjusių metų rugpjūčio pradžioje paskirtas ministrų kabinetas toliau dirbs beveik nepasikeitęs, išskyrus naują kultūros ministrą.

R. Radevas ne kartą perspėjo, kad nauji rinkimai sutrukdys Bulgarijos prašymui prisijungti prie Šengeno erdvės, leidžiančios laisvai keliauti po didžiąją dalį Europos, taip pat ES rekonstrukcijos programos įgyvendinimui.

Taip pat manoma, kad kyla pavojus Bulgarijos siekiui 2024 metais prisijungti prie euro zonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.