JAV nuo bėgių nuvažiavus traukiniui kilo didžiulis gaisras: pranešama apie pavojingą nuotėkį

JAV Ohajo kaime, esančiame netoli Pensilvanijos valstijos ribos, nuo bėgių nuvažiavus prekiniam traukiniui kilo didžiulis gaisras ir įvyko nedidelis pavojingų vinilo chlorido dujų nuotėkis, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Traukinio avarija Ohajuje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Traukinio avarija Ohajuje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 2:08 PM

Penktadienį apie 21 val. vietos laiku Ist Palestaine Ohajuje nuo bėgių nuvažiavo apie 50 vagonų. Traukinys vežė produktus iš Madisono, esančio Ilinojaus valstijoje, į Konvėjų Pensilvanijos valstijoje, šeštadienį pranešė geležinkelių operatorius „Norfolk Southern“. Informacijos apie tai, kas lėmė traukinio nuvažiavimą nuo bėgių, iš karto nebuvo pateikta. Pranešimų apie sužeistuosius negauta.

Miestelio meras Trent Conaway paskelbė nepaprastąją padėtį, motyvuodamas „traukinio su pavojingomis medžiagomis nuvažiavimu nuo bėgių“.

Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB) vėlai šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad traukinyje buvo daugiau kaip 100 vagonų, iš kurių 20 buvo priskirti pavojingoms medžiagoms, įskaitant vinilo chloridą.

Vinilo chloridas – bespalvės dujos – laikomos kancerogenine medžiaga. Ji naudojama įvairiuose plastiko gaminiuose, pavyzdžiui plastikiniams santechnikos vamzdžiams gaminti.

Šalčiai apsunkino gaisro likvidavimą, nes sunkvežimių pumpuojamas vanduo užšalo, sakė T.Conaway. Miestelio meras sakė, kad stebint iš oro matyti „vagonų susipynimas“, gaisras vis dar neužgesintas, o iš įvykio vietos toliau rūksta tiršti dūmai.

Miestelio pareigūnai įspėjo gyventojus, kad dėl gaisro gali pasigirsti sprogimų. Jie teigė, kad geriamasis vanduo yra saugus, nepaisant to, kad dėl gaisro gesinimo metu išpumpuoto vandens spalvos pakito.

Kai kurios nuotekos buvo aptiktos upeliuose, tačiau geležinkelių pareigūnai stengėsi jas sustabdyti ir užkirsti kelią jų patekimui į žemupį, sakė pareigūnai.

Šeštadienį JAV Nacionalinė transporto saugos valdyba pranešė, kad „pradeda tyrimą“ dėl traukinio nuvažiavimo nuo bėgių.

Parengta remiantis AP ir „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.