Lenkija savo raketas „Patriot“ perkelia į Varšuvą

Lenkija savo „žemė-oras“ raketų sistemas „Patriot“ perkėlė į karinį aerodromą vakarų Varšuvoje, kur jos kol kas ir liks, sekmadienį tviteryje parašė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

 Lenkija savo raketas „Patriot“ perkelia į Varšuvą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lenkija savo raketas „Patriot“ perkelia į Varšuvą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 7:30 PM, atnaujinta Feb 5, 2023, 7:33 PM

Be „Patriot“, kurias NATO narė Vokietija dislokavo šalyje sausio viduryje, Lenkijos kariuomenė turi savo JAV sukurtos oro gynybos sistemos baterijas, tviteryje rašė Blaszczakas.

Nepaisant Lenkijos ir kitų rytinių NATO narių žingsnių stiprinti savo gynybinius pajėgumus, ministras neužsiminė apie beveik metus trunkantį konfliktą kaimyninėje Ukrainoje.

Raketų perdislokavimas iš Sochačevo į Bemovą, į vakarus nuo Varšuvos, yra svarbus sostinės trečiosios oro gynybos raketų brigados rengimo elementas, rašė jis.

Kaip rašo provyriausybinė naujienų svetainė TVP.info, Lenkija turi du savo „Patriot“ batalionus ir yra papildomai saugoma NATO sąjungininkų „Patriot“ dalinių.

Po to, kai JAV atšaukė savo valdomas „Patriot“ sistemas, pakaitiniai vokiečių daliniai, išsiųsti į Zamoscą netoli Ukrainos sienos, trečiadienį paskelbė apie savo „pirminę operatyvinę parengtį“.

Kelios NATO šalys turi raketas „Patriot“, o Vokietija ir JAV ruošiasi tiekti Ukrainai baterijas, kad apsaugotų jos miestus ir infrastruktūrą nuo dažnų Rusijos raketų smūgių.

Antradienį 70 Ukrainos karių grupė atvyko į Vokietiją mokytis dirbti su sistemomis, kurias Berlynas pateiks Kyjivui. Gruodį Vašingtonas taip pat pažadėjo išsiųsti „Patriot“ į Ukrainą kaip dalį savo naujausio 1,85 milijardo dolerių vertės karinės pagalbos paketo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance