Žiniasklaida: O. Reznikovas galimai bus atleistas iš Ukrainos gynybos ministro pareigų

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas kitą savaitę greičiausiai bus atleistas iš ministro pareigų, vasario 5 d. pranešė Ukrainos naujienų leidinys „Ukrainska pravda“, remdamasis šaltiniais vyriausybėje ir kariuomenėje.

O.Reznikovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O.Reznikovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 12:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2023, 11:22 PM

Pasak šaltinių, tikėtina, kad O.Reznikovą pakeis Ukrainos karinės žvalgybos agentūros vadovas Kyrylo Budanovas.

„Nebuvo jokių pokalbių apie mano atsistatydinimą iš šių pareigų“, – netrukus paskelbtame interviu „Ukrainska pravda“ esą sakė O.Reznikovas. Tačiau, anot jo, kiekvienas pareigūnas privalo suprasti, kad savo poste neliks visą gyvenimą. Todėl jis sako esąs pasirengęs bet kokiai įvykių eigai.

Neįvardytas šaltinis laikraščiui „Kyiv Independent“ patvirtino, kad labai tikėtina, jog O.Reznikovas bus pakeistas artimiausiu metu.

Naujienų agentūra „Ukrinform“ pranešė, kad vėliau per spaudos konferenciją Kyjive ministras sakė pasitrauksiąs jeigu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nuspręs, kad tai būtina.

Atleidus O.Reznikovą, jis gali būti paskirtas į naujas teisingumo ministro pareigas, nes „niekas prezidento kanceliarijoje neabejoja“, kad O.Reznikovas turėtų likti vyriausybėje, teigiama „Ukrainska pravda“ straipsnyje.

Pranešime teigiama, kad dabartinis teisingumo ministras Denisas Malijauka gali būti paskirtas ambasadoriumi vienoje iš Ukrainos diplomatinių misijų Europoje.

Pranešime nepateikta daugiau informacijos, kas vadovaus Ukrainos karinės žvalgybos agentūrai, jei gynybos ministru bus paskirtas K.Budanovas.

56 metų O.Reznikovas gynybos ministro pareigas ėjo nuo paskyrimo 2021 m. lapkričio 4 d., prižiūrėdamas ministeriją per visą Rusijos plataus masto karą prieš Ukrainą.

Per tą laiką O.Reznikovas atliko svarbų vaidmenį siekiant karinės pagalbos iš Vakarų, kuri pasirodė esanti gyvybiškai svarbi Ukrainos pasipriešinimui Rusijai.

Sausio pabaigoje Ukrainos gynybos ministeriją apėmė didelį atgarsį sukėlęs korupcijos skandalas, dėl kurio buvo atleisti keli aukščiausio rango pareigūnai.

Sausio 21 d. Ukrainos laikraštis ZN.UA pranešė, kad Ukrainos gynybos ministerija išpūstomis kainomis įsigijo didelį kiekį maisto produktų kariuomenei. Ukrainos nacionalinis kovos su korupcija biuras pradėjo tyrimą dėl įtariamo sukčiavimo.

O.Reznikovo pavaduotojas Viačeslavas Šapovalovas sausio 24 d. buvo atleistas iš pareigų. Vasario 2 d. teismas 60 dienų suėmė V.Šapovalovą.

Sausio 31 d. O.Reznikovas pareiškė, kad birželio 29 d. buvo pradėtas kariuomenės viešųjų pirkimų proceso auditas. Pirminiai jo rezultatai gruodžio mėn. parodė, kad viešųjų pirkimų sistema turi trūkumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.