Paaiškėjo Italijoje per sniego nuošliaužą žuvusios lietuvės tapatybė

Sekmadienį Šiaurės Italijoje esančiame slidinėjimo kurorte po sniego nuošliauža rasti 33 metų lietuvės ir 51 metų italo kūnai.

Per sniego nuošliaužą žuvę keliautojai yra 37 metų Solveiga Kemzūraitė ir 51 metų Gabriele'is Costantini.<br>123rf.com/Facebook nuotr.
Per sniego nuošliaužą žuvę keliautojai yra 37 metų Solveiga Kemzūraitė ir 51 metų Gabriele'is Costantini.<br>123rf.com/Facebook nuotr.
Kalnų gelbėtojų sraigtasparnis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kalnų gelbėtojų sraigtasparnis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2023, 3:19 PM, atnaujinta Mar 26, 2023, 9:18 PM

Du šeštadienį dingę keliautojai buvo rasti negyvi po lavina Aurinos slėnyje. Nelaimingas atsitikimas įvyko Sasso Nero vietovėje, esančioje maždaug 1 700 metrų virš jūros lygio.

Abu žuvusieji, 51 metų Italijos pilietis ir 33 metų lietuvė, gyvenę Cavallino-Treporti, Venecijos provincijoje, vakar išėjo į kalnų iškylą su snieglentėmis.

Pirmasis sunerimo viešbučio, kuriame pora buvo apsistojusi, šeimininkas, kai šeštadienio vakarą jie neatėjo vakarienės. Teigiama, kad tuo metu buvo per vėlu pradėti paiešką dėl prasto matomumo.

Sekmadienio rytą į vietą, kur įvyko nuošliauža, atvyko karabinieriai, kalnų gelbėtojai bei gelbėjimo sraigtasparnis ir greitai surado sniego lavinos aukų kūnus.

„Šį rytą 8.45 val. mus perspėjo viešbučio savininkas, radęs dviejų žygeivių automobilį“, – vietos kalnų gelbėtojų agentūros „Bergrettung Valle Aurina“ skyriaus vadovą Robertą Tasserį cituoja Italijos naujienų portalas „La Repubblica“. – Suradę mobilųjį telefoną, išvykome (į paiešką) su pėsčiųjų komandomis ir sniego motociklais. Vienas kūnas buvo po sniegu, o kitas – ant sniego paviršiaus.“

Italijos naujienų portalas „rainews.it“ pranešė, kad per sniego nuošliaužą žuvę keliautojai yra 33 metų Solveiga Kemzūraitė ir 51 metų Gabriele'is Costantini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.