O. Scholzas paskambino R. T. Erdoganui ir pakvietė į Berlyną

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pirmadienį telefonu pasveikino Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą su perrinkimu ir pakvietė į Berlyną inauguracinio vizito.

O. Scholzas ir R. T. Erdoganas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
O. Scholzas ir R. T. Erdoganas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 9:17 PM

Pasak vyriausybės atstovo Steffeno Hebestreito, O. Scholzas pabrėžė glaudžius Vokietijos ir Turkijos ryšius, taip pat ir kaip sąjungininkių NATO kariniame aljanse.

„Abu susitarė su nauja energija atnaujinti abiejų šalių vyriausybių bendradarbiavimą ir iš anksto derinti bendrus prioritetus“, – sakė S. Hebestreitas. Pasak jo, abu lyderiai nori kartu siekti pozityvios raidos rytinėje Viduržemio jūros regiono dalyje, ieškoti sprendimų Turkijos santykiuose su Europos Sąjunga.

Sekmadienį R. T. Erdoganas laimėjo antrąjį rinkimų ratą, įveikęs opozicijos lyderį Kemalą Kiliçdaroglu. Tačiau pirmadienį tarptautiniai rinkimų stebėtojai jį kritikavo dėl „nesąžiningo pranašumo“ per rinkimų kampaniją, kuriai jis naudojo valstybės lėšas, jį palaikė ir visuomeniniai transliuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.