Australija ketina uždrausti nacių simbolius

Australijos vyriausybė uždraus viešą nacių simbolių ir atributikos demonstravimą bei pardavimą, ketvirtadienį pareiškė federalinis generalinis prokuroras Markas Dreyfusas.

​Australijos vyriausybė uždraus viešą nacių simbolių ir atributikos demonstravimą bei pardavimą, ketvirtadienį pareiškė federalinis generalinis prokuroras Markas Dreyfusas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Australijos vyriausybė uždraus viešą nacių simbolių ir atributikos demonstravimą bei pardavimą, ketvirtadienį pareiškė federalinis generalinis prokuroras Markas Dreyfusas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 10:26 AM

Australijos transliuotojui ABC jis sakė kitą savaitę pateiksiantis vyriausybei įstatymo projektą, kuriuo sieks uždrausti viešai rodyti nacių svastiką (dar vadinamą Hakenkreuz) ir SS Schutzstaffel simbolį. Taip pat bus uždrausta prekyba daiktais su šiais simboliais.

„Pasiųsime žinią, kad Australijoje nėra vietos tokiam neapykantos, smurto ir antisemitizmo platinimui“, – sakė jis ir pridūrė: „Australijoje nėra vietos žmonėms, norintiems šlovinti holokausto siaubą“.

Tačiau draudimas nebūtų taikomas svastikai – induizmo, budizmo ir džainizmo religiniam simboliui, taip pat nebus draudžiamas viešas simbolių rodymas ir naudojimas akademiniais, švietimo, meno, literatūros, žurnalistikos ar mokslo tikslais.

Draudimas neapima ir nacių pasisveikinimo, dėl jo turės nuspręsti kiekviena valstija. Pernai Viktorijos valstija buvo pirmoji Australijoje, uždraudusi viešą nacių svastikos demonstravimą. Kovo mėnesį, po protestuotojų už translyčių asmenų teises ir neonacių susirėmimų Melburne, valstija išplėtė teisės aktus, įtraukusi ir nacių pasisveikinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?