Populiariame Egipto kurorte ryklys sudraskė rusą: nuo kranto viską stebėjo tėvas

Ketvirtadienį Raudonojoje jūroje Egipte ryklio auka tapo vyras, kaip skelbiama, Rusijos pilietis, skelbia naujienų agentūra Reuters, cituodama Rusijos generalinio konsulato Egipte pranešimą.

Egipte ryklys sudraskė rusą.<br>Instagram nuotr.
Egipte ryklys sudraskė rusą.<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-08 19:44, atnaujinta 2023-06-08 19:57

Ryklys vyrą užpuolė ketvirtadienį, Hurgados kurorte.

Konsulato atstovai savo oficialioje „Telegram“ kanalo paskyroje paragino Rusijos turistus būti budriais vandenyje ir griežtai laikytis vietos valdžios nustatytų draudimų maudytis.

Rusijos naujienų agentūra TASS pranešė, kad per ryklio auka tapo 1999 metais gimęs rusas, kuris šioje šalyje nebuvo atvykęs kaip turistas, o gyveno jau kurį laiką.

Kaip praneša portalas dailymail.co.uk, ryklio užpuolimą nuo kranto stebėjo nemažai išsigandusių turistų, tarp jų buvo ir jauno vyro tėvas. Liudininkų teigimu, ryklio užpultas ir tempiamas po vandeniu rusas dar spėjo surinkti „papa“ (tėti). Jo išsigandusiai merginai pavyko sveikai pasprukti iš vandens.

Pranešime skelbiama, kad jaunas rusas į Hurgados kurortą su tėvu atsikraustė prieš kelis mėnesius, spėjama, kad taip vengė šaukimo į kariuomenę, kuri būti išsiuntusi kariauti į Ukrainą.

Internete jau pasklido ir liudininkų nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame matyti beviltiškai vandenyje besiblaškantis vyras, šaukiantis tėvą ir aplink jį ratus sukantis ryklys. Įraše girdisi nuo kranto šaukiantys žmonės, raginantys jį plaukti, bet staiga jį užpuolė ryklys ir nusitempė po vandeniu. Vyras iš vandens išniro jau sužalotas ir tada ryklys jį dar kartą užpuolė.

Raudonojoje jūroje gyvena kelios ryklių rūšys. Tačiau šie plėšrūnai retai puola žmones žymėtose paplūdimio zonose. 2022 metais Egipte ryklio aukomis tapo dvi moterys. 2018 metais Egipte po ryklio atakos mirė atostogautojas iš Čekijos. 2015 ir 2010 merais rykliai mirtinai sužalojo vyrą ir moterį iš Vokietijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.