Rusijoje prasidėjo vieno iš „Memorial“ pirmininkų O. Orlovo teismas

Maskvoje ketvirtadienį prasidėjo vieno iš Rusijos žmogaus teisių gynimo organizacijos „Memorial“ pirmininkų Olego Orlovo teismas.

Maskvoje ketvirtadienį prasidėjo vieno iš Rusijos žmogaus teisių gynimo organizacijos „Memorial“ pirmininkų Olego Orlovo teismas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Maskvoje ketvirtadienį prasidėjo vieno iš Rusijos žmogaus teisių gynimo organizacijos „Memorial“ pirmininkų Olego Orlovo teismas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 5:07 PM

Tai iš Maskvos Golovinskio rajono teismo salės pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

O. Orlovas kaltinamas kariuomenės diskreditavimu.

Jei būtų pripažintas kaltu, O. Orlovui gresia iki penkerių metų kalėjimo.

„Viskas bus gerai“, – iškėlęs kumštį sakė O. Orlovas. Jis parodė žurnalistams autoriaus Aleksandro Baunovo knygą pavadinimu „Režimo pabaiga“. Pranešama, kad teismo posėdyje dalyvauja prie O. Orlovo gynėjų komandos prisijungęs Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas.

Teismo proceso išvakarėse AFP duotame interviu O. Orlovas tvirtino, kad jo gynėjai priešinsis jam gresiantiems „idiotiškiems“ kaltinimams. „Kai kurie sau sako, kad geriau tylėti. Tačiau mano ankstesnis gyvenimas ir pozicija įpareigojo mane to nedaryti“, – kalbėjo O. Orlovas. Jis sakė neabejojantis, kad bus pripažintas kaltu. „Nieko nesigailiu, tai pasakysiu ir teismui“, – pabrėžė vienas iš „Memorial“ pirmininkų.

„Memorial“ buvo likviduota dar 2021 m. Organizacija buvo tapusi svarbia Rusijos pilietinės visuomenės dalimi. Ji siekė išsaugoti komunizmo represijų aukų atminimą ir agitavo prieš teisių pažeidimus Rusijoje prezidentaujant Vladimirui Putinui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.