Mike'as Pence'as įspėjo Šiaurės Korėją: „Viskas gali baigtis kaip Libijoje“

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as įspėjo Šiaurės Korėją, kad jeigu nepavyks derybos, jų gali laukti Libijos likimas, rašo CNN.

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as įspėjo Šiaurės Korėją, kad jeigu nepavyks derybos, jų gali laukti Libijos likimas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as įspėjo Šiaurės Korėją, kad jeigu nepavyks derybos, jų gali laukti Libijos likimas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-22 12:02, atnaujinta 2018-05-22 12:12

„Buvo kalbų apie Libijos modelį ir prezidentas aiškiai pasakė, kad viskas gali baigtis kaip Libijoje, jei nepavyks susitarti su Kim Jong Unu“, – interviu metu pasakė M. Pence'as.

Nors šis palyginimas skamba kaip rimtas grasinimas, M.Pence'as sako, kad tai tiesiog teiginys.

Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas taip pat kalbėjo, kad Baltieji rūmai pavyzdžiu šioje derybinėje situacijoje laiko Libiją.

Buvęs Libijos lyderis Muamaras Gadhafi šio tūkstantmečio pradžioje sutiko atsisakyti savo branduolinių ambicijų, mainais į sankcijų sušvelninimą. Diktatorių vėliau nuvertė sukilėlių pajėgos, kurias rėmė Vašingtonas.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders iš karto bandė sušvelninti situaciją teigdama, kad tai nieko nereiškia.

„Viskas vyks pagal prezidento D. Trumpo modelį, jis elgsis kaip atrodo geriausia. Kaip ir sakėme daugybę kartų, jis yra geriausias derybininkas ir mes juo pasitikime“, – kalbėjo S. Sanders.

D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas tikimasi įvyks birželio 12 dieną, tačiau Šiaurės Korėja pagrasino atšaukti susitarimą, jeigu juos toliau spaus į kampą branduolinio nusiginklavimo klausimais.

„Tikimės taikaus sprendimo. Prezidentas sieks, kad susitikimas įvyktų, tačiau sieks visiško Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo“, – tvirtino M. Pence'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.