Rusų kariuomenės vadas ragina NATO nutraukti savo veiklą prie Rusijos vakarinių sienų

Rusijos kariuomenės Generalinio štabo vadas Valerijus Gerasimovas trečiadienį paragino NATO nutraukti papildomą karių dislokavimą ir karinės infrastruktūros kūrimą Baltijos valstybėse ir Rytų Europoje bei sumažinti konfrontaciją su Rusija.

V.Gerasimovas pridūrė, jog tai nepadeda mažinti įtampos tarp Maskvos ir Aljanso.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
V.Gerasimovas pridūrė, jog tai nepadeda mažinti įtampos tarp Maskvos ir Aljanso.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 5:29 PM

„NATO ginkluotųjų pajėgų destabilizuojančios veiklos prie Rusijos vakarinių sienų, papildomų karių dislokavimo ir karinės infrastruktūros kūrimo Baltijos valstybėse ir Rytų Europoje nutraukimas, taip pat karinių pajėgų stiprinimo Baltijos jūroje sustabdymas galėtų būti svarbi sąlyga įtampai sumažinti“, – pareiškė V.Gerasimovas, kalbėdamas Maskvos konferencijoje tarptautinio saugumo klausimais.

„Mes siūlome savo Vakarų partneriams nekurti naujų „skiriamųjų linijų“ Europos žemyne, sumažinti Rusijos ir NATO konfrontaciją ir griežtai laikytis 1997-ųjų NATO ir Rusijos steigiamojo akto dėl abipusių santykių, bendradarbiavimo ir saugumo, kuris iš esmės rodo, jog Rusija ir NATO nelaiko viena kitos priešininkėmis“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.