Prancūzijoje išardyta neonacių kuopelė, planavusi atakuoti žydus ir musulmonus

Prancūzijos policija išardė neonacių kuopelę, kaltinamą planavus surengti išpuolių prieš žydų ir musulmonų maldos namus, antradienį panešė šaltiniai teismuose.

 „Tyrimo metu buvo iškelta prielaida, kad jie vystė prastai suplanuotą sąmokslą vykdyti atakas, veikiausiai taikytis į maldos vietas“, – sakė šaltinis.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 „Tyrimo metu buvo iškelta prielaida, kad jie vystė prastai suplanuotą sąmokslą vykdyti atakas, veikiausiai taikytis į maldos vietas“, – sakė šaltinis.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 4:31 PM

Penki šios grupės nariai, „pagal savo ideologiją labai artimi neonacių judėjimui“, nuo rugsėjo iki gegužės buvo apkaltinti sąmokslu, sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.

„Tyrimo metu buvo iškelta prielaida, kad jie vystė prastai suplanuotą sąmokslą vykdyti atakas, veikiausiai taikytis į maldos vietas“, – pridūrė šaltinis.

Šaltiniai nepateikė daugiau detalių apie konkrečius taikinius arba šių veiksmų motyvus.

Pietrytinio Grenoblio miesto policija pernai rugsėjį suėmė pirmąją vyrą ir pateikė jam kaltinimų dėl ginklų. Plėtojant tyrimą buvo nustatyti keturi kiti įtariamieji, iš jų du – nepilnamečiai.

Sausį tyrimą perėmė kovos su terorizmu padalinys ir apkaltino įtariamuosius teroristine veikla, įskaitant sprogstamųjų įtaisų gamybą ir gabenimą bei priklausymą teroristinei grupei.

Nuo 2015 metų Prancūzijoje įvykdytas ne vienas džihadistų išpuolis, bet pastaraisiais mėnesiais dėmesio centre buvo atsidūrę incidentai, susiję su kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ekstremistais.

Lapkritį šeši žmonės buvo suimti dėl įtariamo ruošimosi užpulti prezidentą Emmanuelį Macroną.

2017 metų liepą vienas 23 metų vyras buvo apkaltinas planavęs nužudyti valstybės vadovą per Bastilijos dienos karinį paradą.

Vyras sakė tyrėjams norėjęs nužudyti E.Macroną, taip pat smogti „musulmonams, žydams, juodaodžiams ir homoseksualams. Jo automobilyje buvo rasti trys virtuviniai peiliai.

2018 metų birželį 13 žmonių, susijusių su radikalia grupe „Action des Forces Operationnelles“ („Operatyvinių pajėgų akcija“), buvo suimti per kovos su terorizmu reidą dėl numanomo ruošimosi atakuoti musulmonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.