Vokiečiai išveda dalį karių iš Irako – perkelia į Jordaniją ir Kuveitą

Vokietija išveda dalį Irake dislokuotų savo karių, priklausančių koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IV), antradienį pranešė Gynybos ministerija.

 Vokietija nutarė perkelti dalį karių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietija nutarė perkelti dalį karių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 10:38 AM

Apie 30 karių, dislokuotų Bagdade ir Tadži, bus perkelti į Jordaniją ir Kuveitą, naujienų agentūrai AFP sakė Gynybos ministerijos atstovas. Jo teigimu, karių išvedimas „netrukus prasidės“.

Su IV kovojančioje koalicijoje yra apie 415 vokiečių karių, o maždaug 120 dislokuoti Irake.

Toks sprendimas priimtas po praėjusios savaitės JAV bepiločio orlaivio smūgio, per kurį Bagdade nukautas vienas įtakingas iraniečių generolas.

Sekmadienį Irako parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria raginama iš šalies išvaryti JAV vadovaujamos koalicijos prieš IV karius.

Vėlų pirmadienį Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas sakė, kad vokiečių kariai Irake dislokuoti remiantis tuo, kad „turime Irako vyriausybės ir parlamento kvietimą“.

„Jei to daugiau nebebus,.. tada neturėsime teisinio pagrindo ten būti. Turime kuo greičiau dėl to pasitikslinti su atsakingais asmenimis Bagdade“, – pridūrė jis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir JK premjeras Borisas Džonsonas išvakarėse bendrame pareiškime ragino Iraką nepakenkti kovai su IV džihadistais.

„Šiomis aplinkybėmis nepaprastai svarbu išsaugoti (su IV kovojančią) koaliciją. Raginame Irako vadovybę toliau užtikrinti būtiną paramą koalicijai“, – rašoma bendrame lyderių pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.