Baltarusijoje vyksta bendros su Rusija taktinės karinės pratybos

Baltarusijoje vyksta bendros su Rusija taktinės karinės pratybos, ketvirtadienį pranešė Gynybos ministerija Maskvoje, kuria remiasi „Sky News“.

​Baltarusijoje vyksta bendros su Rusija taktinės karinės pratybos, ketvirtadienį pranešė Gynybos ministerija Maskvoje, kuria remiasi „Sky News“.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Baltarusijoje vyksta bendros su Rusija taktinės karinės pratybos, ketvirtadienį pranešė Gynybos ministerija Maskvoje, kuria remiasi „Sky News“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 10:39 AM

Ministerija paskelbė pranešimą, kuriame tvirtino, kad mokymuose dalyvauja Rusijos kariai iš Vakarų karinės apygardos. „Mokymai vyksta tiek dienos metu, tiek naktį. Kariai šaudo iš įvairių lengvųjų ginklų, taip pat iš minosvaidžių; jie tobulina savo įgūdžius vairuodami kovos mašinas, praeina psichologinių kliūčių ruožus, studijuoja taktinę mediciną ir kitas disciplinas“, – rašoma pranešime.

Ministerija pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti pratybose dalyvaujantys rusų kariai, dėvintys žieminę aprangą ir šaudantys iš ginklų.

Nors Baltarusija jau ne kartą tikino, kad neketina dalyvauti dabartiniame Rusijos kare prieš Ukrainą, Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka yra įsakęs prie savo šalies sienos su Ukraina dislokuoti bendras su Rusija karines pajėgas, kurios siektų atremti tariamai planuojamas Kyjivo ir Vakarų atakas.

Minskas ir Maskva yra artimi sąjungininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?