Draugus suvienijo netikėtai rastas laiškas iš praeities

Palapinių miestelio teritoriją Lenkijoje tvarkęs vyras aptiko įdomų radinį – butelį su rašteliu. Kaip paaiškėjo, prieš penkis dešimtmečius jį čia paliko grupė poilsiavusių draugų. Juos pavyko surasti ir šiandien.

Atidaręs butelį M.Milewskis jo viduje aptiko du raštelius – vienas jų buvo parašytas 1968-ųjų birželį. Jame draugų kompanija surašė savo pavardes.
Atidaręs butelį M.Milewskis jo viduje aptiko du raštelius – vienas jų buvo parašytas 1968-ųjų birželį. Jame draugų kompanija surašė savo pavardes.
Daugiau nuotraukų (1)

TVN24 ir „Lietuvos ryto“ inf.

May 21, 2018, 1:12 PM

Insko gyventojas Mariuszas Milewskis nė nenutuokė, kad tvarkymo darbai netrukus pasisuks netikėta linkme. Nupjovęs medį ir bandydamas išrauti jo šaknis, vyras pamatė kyšantį butelį.

Atidaręs butelį M.Milewskis aptiko du raštelius – viename jų buvo užrašyta 1968-ųjų birželio 24 d. data. Kitas į butelį įdėtas praėjus metams. Abiejuose rašteliuose buvo panašus pavardžių sąrašas, kurį čia tikriausiai paliko draugų kompanija.

Iš laiškų butelyje akivaizdu, kad pirmasis pasirašytas dar tada, kai susirinkusieji nebuvo labai artimi. Jame nurodytas laikotarpis, kurį kompanija praleido Inske, ir 10 pavardžių.

Laiške draugai teigė Inską paliekantys su liūdesiu.

Antrajame laiške grupė kiek plačiau aprašė savo nuotykius. Šįkart pokštų ir juokingų įžvalgų kupiname laiške paminėtos jau 11 pavardžių. Be to, laiško autoriai paminėjo, kad yra iš Ščecino.

„Pagalvojau, kad pabandysiu su jais susisiekti ir pakviesti susitikti Inske praėjus 50 metų nuo jų čia praleistų atostogų“, – teigė M.Milewskis.

M.Milewskis laiškus nufotografavo, paskelbė socialiniuose tinkluose, kiek vėliau juos publikavo ir žiniasklaida.

Netrukus pavyko atrasti pirmuosius asmenis, prieš 50 metų atostogavusius Inske.

Laiškus internete pamatė Lilianos bei Mirono dukra ir pranešė tai savo motinai. Deja, jos tėvas, kuris irgi paminėtas laiške, prieš kiek laiko mirė.

Liliana tikino labai nustebusi, negalėjusi patikėti, kad nuo jų pasibuvimo Inske praėjo jau 50 metų. Beje, ji tikino, kad dalis kompanijos bendrauja iki šiol.

„Tada buvome jauni, daug dainavome ir juokėmės“, – prisiminė iki šiol su Liliana ir kitais draugais ryšį palaikanti Kristina.

Dabar jie ketina surasti kitus savo draugus ir tvirtino norintys M.Milewskio kvietimu nuvykti į Inską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.