Pareigūnai sulaikė kunigą – bėgo iš parduotuvės su prezervatyvų pilnomis kišenėmis

Dėl vaikų tvirkinimų purtomai Lenkijos katalikų bažnyčiai dar vieną smūgį, tiesa kiek kitokį, sudavė nedidelės Jasionkos gyvenvietės Priekarpatės regione kunigas Piotras W.

Kunigas slepstė romaną, todėl nutarė vogti.<br>„ZUMA Press“/„Scanpix“ nuotr.
Kunigas slepstė romaną, todėl nutarė vogti.<br>„ZUMA Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2020, 2:57 PM, atnaujinta Feb 17, 2020, 11:45 PM

Pastarąjį gretimame Krosnos mieste policininkai areštavo dėl bandymo pavogti iš „Biedronkos“ parduotuvės prezervatyvų pakuotę. Paprastai drabužiais apsirengusį kunigą, paslapčia prezervatyvus susikišusį į kišenę ir už juos kasoje nesumokėjusį, demaskavo apsaugos darbuotojas.

Po tokio skandalo Peremyšlio vyskupas atleido Piotrą W. iš pareigų ir vieneriems metams sustabdė jo įgaliojimus, nurodydamas per tą laiką permastyti savo elgesį.

Jasionkos gyventojai žiniasklaidai paviešino, jog vyskupui daug kartų siuntė skundus dėl kunigo Piotro W. elgesio, tačiau šis nereaguodavo. Parapijiečiai buvo nepatenkinti, kad kunigas nuolat didina pinigines rinkliavas, ir kaltino, jog pinigų dvasiškiui reikia tam, kad nusipirktų naują mašiną pasipuikavimui bei meilužių išlaikymui.

Vienas gyventojas tinklapiui wp.pl pareiškė, jog vyrai baiminosi, kad kunigas gali suvedžioti ne tik jų žmonas, bet ir dukras, tad vyskupo prašė, kad neleistų šiam mokykloje mokyti tikybos. Gyventojai tegia, jog kunigui prezervatyvų prisireikė, nes vėl įdarbino jauną šeimininkę – iš gretimo kaimo ištekėjusią merginą, kurią spėjamai jau ir suviliojo.

Tiek kunigas, tiek vyskupija atsisakė žiniasklaidai pakomentuoti skandalą dėl prezervatyvų vagystės. Dalis internautų šmaikštauja, jog kunigas buvo vertas ne atleidimo, o pagyrų, nes rūpinosi, kad meilužės nepastotų ir neapsikrėstų ligomis.

Ne pirmas viliotojas

Tai, kad skaistybės įžadus seminarijoje prisiekiantys dalis kunigų juos laužo ir vilioja parapijiečių žmonas, prieš keletą metų tragiškai įsitikino Lublino regione esančio Malovos kaimo gyventojas 39 metų Jacekas Z.

Neapsikentęs kolegų juokelių, kad jam išėjus į darbą statybose 37 metų žmona Ana lenda į 52 metų kunigo Kaziemierzo M. patalus, vyriškis vieną kartą nusprendė pasekti žmoną. Įsitikinęs, kad gandai yra teisingi, vyras bandė perkalbėti žmoną taip nebesielgti, tačiau ta pareiškė, jog savaitgalį su kunigu važiuos į kalnus paslidinėti trims dienoms.

Religingai išauklėtas ir nedrįstantis kritikuoti kunigo Jacekas Z. nusižudė, priešmirtiniame laiške paaiškinęs tokio poelgio motyvus.

38 metų Zygmuntas B. iš Ščečino miesto dėl 37 metų žmonos Barbaros B. romano su dviem metais jaunesniu kunigu Stefanu T. nesižudė, bet padavė tiek minėtą kunigą, tiek jo viršininkus į teismą. Vyriškis tvirtino, jog kunigas į jo reikalavimus liautis sangulavus su jo žmona nekreipė dėmesio, ir toliau ją veždavosi prie jūros, į kalnus, į užsienį.

Į skundus esą keletą metų nereagavo ir vyskupija, kuri Stefaną T. į kitą parapiją iškėlė tik tada, kai Zygmuntas B. iškėlė bylą teisme.

Nuodėmingasis seminarijos rektorius

Dar daugiau gėdos Bažnyčiai pridarė Vroclavo kunigų seminarijos rektorius, profesorius Waldemaras Irekas.

55 metų kunigui netikėtai mirus nuo širdies smūgio ir jo giminaičiams pradėjus bartis dėl profesoriaus sukauptų dviejų milijonų zlotų banke bei vertingų paveikslų ir namo, paaiškėjo, kad viskas atiteks trimečiui dvasiškio sūnui.

Šio kunigas pasirodo buvo susilaukęs su jauna sesele, pas kurią praleisdavo visus savaitgalius, tačiau nuo aplinkinių slėpė turįs neoficialią šeimą ir seminarijoje klierikus toliau ragino laikytis skaistybės įžadų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.