Vyras policininkų smurto bijantiems protestuotojams atvėrė namų duris: išgelbėjo 70 žmonių

Rahulas Dubey parodė neįtikėtiną dosnumą ir palankumą Vašingtone protestuojantiems asmenims: į savo namus nakčiai įleido virš 70 protestavusių asmenų.

Rahulas Dubey'us parodė neįtikėtiną palankumą Vašingtone protestuojantiems asmenims: į savo namus nakčiai įleido virš 70 protestavusių asmenų.<br>lrytas.lt koliažas
Rahulas Dubey'us parodė neįtikėtiną palankumą Vašingtone protestuojantiems asmenims: į savo namus nakčiai įleido virš 70 protestavusių asmenų.<br>lrytas.lt koliažas
Protestai JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Protestai JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Protestai JAV.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Protestai JAV.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Rahulas Dubey'us.<br>Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
Rahulas Dubey'us.<br>Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 3, 2020, 8:44 PM, atnaujinta Jun 5, 2020, 4:19 PM

22 metų Meka, kartu su kitais taikiai protestuojančiais žmonėmis vaikščiojo Vašingtono Swanno gatvėje, miesto šiaurės vakaruose.

Pasak merginos, policijos pareigūnai pradėjo į protestuotojus purkšti ašarines dujas, juos stumdyti ir trankyti.

Visame šiame chaose mergina pamatė vieną vyriškį, kuris atidarė savo namų duris ir pakvietė protestuotojus vidun.

Tai buvo Rahulas Dubey. Vyras nenorėjo, kad žmonės nukentėtų, tad pakvietė juos vidun, kad jie apsisaugotų nuo pareigūnų perteklinių veiksmų.

„Aš tikiuosi, kad mano 13 metų sūnus supras, kokie šaunūs yra šie protestuotojai“, – kitą dieną žiniasklaidai kalbėjo R.Dubey.

Protestuotojai pas jį praleido 8 valandas iki pat 6 valandos ryto, kuomet mieste baigiasi komendanto valanda.

Pirmadienį protesto dalyviai žygiavo Vašingtono gatvėmis ir reiškė nepasitenkinimą dėl nužudytojo juodaodžio George'o Floydo mirties.

„Tai priminė žmonių cunamį. Aš stovėjau ant namo turėklų ir rėkiau jiems, kad bėgtų į namą“, – nakties įvykius nupasakojo žmones apsaugojęs R.Dubey.

Kai jis atvėrė savo duris, protestuotojai įbėgo į vidų. Jis jiems davė pieno, kad jie galėtų išsivalyti nuo ašarinių dujų pažeistas akis. Policija bandė grupelę pas vyrą į namus nubėgusių žmonių sulaikyti ir reikalavo grįžti į gatvę.

Vyras taip pat pasakojo, kad pareigūnai net bandė ašarinių dujų įmesti net pro jo buto langą. R.Dubey taip pat teigė, kad tą patį vakarą policininkai jį penkioliką minučių laikė prispaudę prie sienos, kai šis paprasčiausiai norėjo patekti į savo namus.

Ir nors daugelis tokius vyro veiksmus laiko herojiškais, jis pats jų nesureikšmina. „Žinau, kad daugelis mūsų būtų pasielgę lygiai taip pat“.

R.Dubey sakė, kad jo šalis yra „pasimetusi“ ir „labai trapi“, ir jis nusprendė padėti, nes protestuotojai yra vieninteliai, kurie nori, kad tai pasikeistų.

Vyras taip pat papasakojo, kaip išsigandę protestuotojai leido laiką jo namuose ir kaip dalinosi savo išgyvenimais.

„Tai yra Amerika, kurią aš pažįstu. Šie žmonės. Jie kalbėjo grupelėmis, bandė išspręsti šias problemas, dalinosi savo baimėmis. Jie protestuoja su meile, išdidžiai, teisingai. Jeigu mūsų šalies lyderiai galėtų pasisemti tos vienybės, kuri šiąnakt buvo mano namuose, manau, kad būtume kur kas geresnė valstybė“, – kalbėjo R.Dubey.

Parengta pagal „Huffington Post“ ir „Buzzfeed“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.