Oro uoste – „Brexit Monstras“. Jis įspėja apie sugrąžinamus muitinės apribojimus

Antradienį Roterdamo uoste atsirado „Brexit Monstras“. Nyderlanduose sukurtas mėlynas kailiniuotas personažas įkūnija problemas, kurias sukels Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos (ES).

Brexit Monstras išlindo iš urvo tam, kad primintų žmonėms apie rimtąją „Brexit“ pusę.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Brexit Monstras išlindo iš urvo tam, kad primintų žmonėms apie rimtąją „Brexit“ pusę.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 6:31 PM

Jo darbas – įspėti, kad jau sausio 1-ąją į šį uostą grįžta muitinės patikra.

„Su susitarimu ar be jo – uosto darbuotojams tai neturi reikšmės, – sako Markas Dijkas, uosto koordinatorius „Brexit“ klausimais. – Nuo tos dienos pradėsime taikyti visus muitinės ir veterininius formalumus.“

Brexit Monstras toli gražu nėra baisus. Tai yra žmogus su didžiuliu mėlynu kailiniu galvos apdangalu, toks pats kailis dengia jo rankas ir batus. Jis išlindo iš urvo tam, kad primintų žmonėms apie rimtąją „Brexit“ pusę.

Vieni svarbiausių Jungtinės Karalystės prekybos partnerių Nyderlandai pasitelkė „Brexit Monstrą“ būtent dabar, nes tikėtina, kad koronaviruso pandemija nukreipė dėmesį nuo Jungtinės Karalystės išėjimo.

Nors Britanija techniškai paliko ES 2020-ųjų pradžioje, po to sekė metus trunkantis pereinamasis laikotarpis, skirtas pasiruošti susisiekimo ir prekybos ribojimams. Dabar šis malonės laikotarpis eina į pabaigą.

Pasak M. Dijko, kasdien uostą praeina apie 3 tūkst. sunkvežimių, važiuojančių į Jungtinę Karalystę arba iš jos. Spėjama, kad pirmąją naujųjų metų savaitę bent 100-200 jų neturės reikiamų dokumentų.

Uostas aptvėrė zonas vairuotojams, kurių dokumentai nebus tinkamai sutvarkyti.

Nyderlandai, penkta pagal dydį euro zonos ekonomika ir penkta pagal dydį pasaulio eksportuotoja, preliminariai spėja, kad iki 2023-ųjų patirs apie 2.3 milijardų eurų išlaidas dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES.

Parengta pagal „Reuters“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.