Šiame puslapyje rodomi 1 - 20 str. iš 100, tenkinančių paieškos kriterijus.
Rasti straipsniai išrikiuoti pagal datą.

  1. Patys brangiausi grybai: kiekvienas gramas vertas euro (6)

Gurmanų klubas / 2016-08-19 12:27 / Giedrė Šerpytienė („Stilius“)

Dedu į burną kąsnį ir skaičiuoju – vienas euras, antras kąsnis – du eurai, trečias – trys eurai... Kiekvienas kąsnis kainuoja apie eurą. Nes kiekviename jų – po drožlę trumo. Brangiausio pasaulyje grybo, kurio gramas apytiksliai kainuoja nuo 30 centų iki 2 ir daugiau eurų. Kaina priklauso nuo jo rūšies ir kitokių niuansų. Ir ji kasmet didėja.


  2. Kada vynas tampa nebemadingas?

Gurmanų klubas / 2016-08-17 11:42 / Aidas Puklevičius („Stilius“)

Parašius tokią antraštę ranka pati kyla prie autoriaus gerklės ir nori ją stipriai sugniaužti. Taip stipriai, kad autorius ilgai kosėtų ir dievagotųsi daugiau tokių erezijų neberašysiąs. Kokia mada? Tas, kas amžina, tas nepasiduoda madai, madų vaikosi tik dėmesio ištroškę ir vidaus demonų nukankinti.


  3. Itališko raudonojo vyno paslaptis – populiarios vynuogių veislės

Gurmanų klubas / 2016-06-24 09:20 / lrytas.lt

Jei esate smalsūs ir jums norisi pažinti kuo daugiau raudonųjų vynų, Italija yra kaip tik ta šalis, kurioje tai galite padaryti. Saulėtoji Italija garsėja savo didžiule vietinių vynų įvairove. Vietiniai netgi juokauja – jei norite išragauti visas itališkas raudonąsias vynuoges ir iš jų spaudžiamus vynus jums gali prireikti net kelerių metų. Rizika, kad du kartus paragausite tokį patį vyną – labai maža.


  4. Papūgai Albiniukui lengviausia mokytis patriotinių dainų

Margumynai / 2016-03-11 08:00 / Ričardas Vitkus

Šiauliuose iš vieno Tilžės gatvėje esančio daugiabučio balkono vasarą sklindantys patriotinių dainų motyvai jau nebestebina šio namo gyventojų. Visi žino, kad „Lietuva, Tėvyne mūsų...“ bei „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“ sodriu balsu traukia ne kas kitas, o čia gyvenanti šešerių metų žako papūga Albiniukas.


  5. Britai eina iš proto dėl Lietuvos: idealios atostogos su vaikais

Vaikai / 2016-01-11 14:11 / lrytas.lt

Savaitgalį mūsų nedidelė šalis atsidūrė populiaraus Didžiosios Britanijos portalo „The Guardian“ akiratyje. Britė Catherine Nelson susižavėjusi pristatė Lietuvą kaip šalį, idealiai tinkančią atostogoms su paaugusiais vaikais. Moteris ieškojo, kur smagiai ir turiningai praleisti savaitę su savo 10 ir 14 metų vaikais, ir pasirinkusi Lietuvą liko maloniai nustebinta – atostogos pranoko visus lūkesčius.


  6. Pačios netikėčiausios vietos, kuriose noksta vynuogės

Gurmanų klubas / 2015-12-06 09:36 / AIDAS PUKLEVIČIUS

Žmonės, kurie rašo man laiškus (gerai, išgalvojau, jokių laiškų man niekas nerašo, nebent raginimus susimokėti už komunalines paslaugas), kartais ūdija, kad vis kalbu apie tokį vyną, kurį ir taip visi žino. Suprask, Prancūzija, Italija, Ispanija mūsų nenustebinsi. Kaip ir Australija, Argentina ar ta pačia Pietų Afrikos Respublika. Tu, rašo man tie išgalvoti žmonės, papasakok mums apie mažiau girdėtus dalykus. Tokius, vien nuo kurių gaminimo istorijos oda eina pagaugais.


  7. Viskas, ką gurmanas turėtų žinoti apie jauną vyną

Gurmanų klubas / 2015-11-28 17:32 / Aidas Puklevičius

Kasmet, kai į pašto dėžutę, anksčiau fizinę, dabar virtualią, pradeda plūsti raginimai kartu pasitikti „Beaujolais Nouveau“ atvykimą, mane apima dvejopi, o gal net trejopi jausmai.


  8. Agnės Grigaliūnienės lauktuvės iš Bordo lauks išskirtinės progos

Gurmanų klubas / 2015-11-07 19:01 / Erika Zabulėnienė, „Lietuvos rytas“

Penkios dienos, kurias vilnietė renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė (34 m.) praleido Bordo regione stūksančioje pilyje „Chateau Magnol“, iš pagrindų išklibino ne tik jos iki šiol sukauptas žinias apie vyną ir maistą, bet ir skonio receptorius.


  9. Kur gimsta gėrimas, vadinamas akmenų vynu

Gurmanų klubas / 2015-08-03 18:45 / vynoguru.lt

Cariñena (Karinena) – vienas tik iš nedaugelio DO (Denominación de Origen – kilmės vietos nuoroda) pavadinimą turinčių vyno gamybos regionų Aragono srityje, Ispanijoje. Regionas didžiuojasi senomis vyndarystės tradicijomis, o ši, viena seniausių Europoje saugomų, kilmės vietos nuorodų sukurta 1932 metais.


  10. A. Puklevičius: „Blogų vynuogių nėra. Yra tik blogi vyndariai“

Gurmanų klubas / 2015-06-25 21:00 / Aidas Puklevičius, „Stilius“

Žmonėms, kuriems vynas yra tiek pat įdomus, kiek musės įkąstas zebras kur nors Limpopo žemupyje (tarsi ir egzotiška, bet labai toli ir sudėtinga), dažnai atrodo, kad netyčia susitikę vyno mėgėjai nieko daugiau neveikia, tik dalijasi vakar išragautais aromatais, išuostytomis puokštėmis ir suvilgytais gomuriais. Tikrovė, deja, yra daug liūdnesnė.


  11. Vyno čempionate išrinktas geriausias Naujojo Pasaulio vynas

Gurmanų klubas / 2015-05-29 13:04 / lrytas.lt

Dešimtąjį kartą vykusiame Lietuvos vyno čempionate buvo vertinami ir į geriausiųjų sąrašus atrenkami vynai iš viso pasaulio. Vynai buvo skirstomi į kategorijas, kuriose vynai konkuravo dėl aukso, sidabro ir bronzos medalių.


  12. Tarp Lietuvos vyno čempionato nugalėtojų – ir pienių vynas

Gurmanų klubas / 2015-05-27 16:27 / lrytas.lt

Lietuvos vyno profesionalų bendruomenė išrinko geriausius šiais metų šalyje parduodamus vynus. Dešimtą kartą vykusiame Lietuvos someljė čempionate 17 tiekėjų pateiktus 269 vynus vertino rinktinė dvidešimt devynių vyno ekspertų komisija.


  13. Kodėl pirkdami gruzinišką vyną kartais galite apsigauti?

Gurmanų klubas / 2015-05-17 09:17 / Aušra Karsokienė, specialiai lrytas.lt, Gruzija

Gruzijos vynuogynams, laikomiems pasaulio vyndarystės lopšiu, prieš keturis šimtus metų buvo iškilusi mirtina grėsmė: juos užsimojo iškirsti dėl Gruzijos su Turkija varžęsis persų šachas Abasas, diegdamas islamo draudimą vartoti svaigiuosius gėrimus.


  14. Nustebsite, kaip nesudėtinga užsiauginti vynuogių ir aktinidijų

Pasidaryk pats / 2015-04-23 15:39 / Gintarė Dragūnaitė-Kaminskienė

Nors į vynuogių auginimą Lietuvoje daugelis žiūri skeptiškai, specialistų nuomone, tinkamai parinkta vieta bei vynuogių veislė ir mūsų krašte gali suteikti puikios kokybės derlių. Be to, daugelis vynuogių augintojų pripažįsta, kad šiaurinių kraštų vynuogės yra švaresnės, o kartais net ir skanesnės. Panaši situacija ir su aktinidijomis.


  15. Pietūs iš alyvuogių aliejaus: koldūnai, spagečiai ir net ledai

Gurmanų klubas / 2015-04-21 13:02 / Kristina Nastopkaitė („Lietuvos rytas“)

Alyvuogių aliejus. Pilame jo ant salotų, apšlakstome virtas daržoves, įlašiname į sriubą, dažome juo duoną, kepame ir troškiname. Bet žinome, kad geriausia yra vartoti ypač tyrą alyvuogių aliejų. Tik tai garantuoja puikią alyvuogių kokybę ir tai, kad aliejus yra termiškai neapdorotas.


  16. Italus suerzino burbuliukai iš Krymo

Marga planeta / 2015-03-30 08:59 / Daiva Lapėnaitė („Lietuvos rytas“)

Apie ką pagalvojate, kai paminimas prosekas ar parmidžanas? Apie Italiją? Teisingai. O apie Kaliforniją ar Krymą minčių nekyla? Vargu. Tad nenuostabu, kad italai niršta išvydę minėtuose regionuose pagamintą gėrimą ar sūrį. ’Prosecco’ veislės vynuoges Koneljano ir Valdobjadenės vyndariai Veneto regione augina jau nuo XVIII a. Saulės ir palyginti gausių kritulių lepinamos vynuogės ilgą laiką nebuvo vertinamos.


  17. Kodėl grapos gamintojų laboratorija buvo praminta „kiaušais“?

Gurmanų klubas / 2015-01-13 18:15 / Jūratė Sprindžiūnaitė, „Lietuvos rytas"

Basano del Grapos miestą Italijoje išgarsino ten gaminama grapa. O dabar šiame mieste yra ir kita įžymybė - garsaus architekto Massimiliano Fukso suprojektuota grapos gamybos laboratorija ir konferencijų centras. Šį pastatą be kampų statytojai praminė „Burbulais", o vietiniai - „kiaušais". Sakoma, kad grapos istorija - tai Italijos kultūra ir istorija skystame pavidale.


  18. Ten, kur kvepia karštu vynu ir bulviniais blynais su obuoliene

Gurmanų klubas / 2014-12-26 10:51 / Urtė Mikelevičiūtė, dervynas.lt

Kai galvojate apie Kalėdas, apie jaukias spalvotas lemputes, cinamonu kvepiantį karštą vyną, jaukius ir ilgus susitikimus mieste su artimaisiais skambant kalėdinėms melodijoms, kokia šalis topteli visų pirma? Didžiajai daugumai nesibaigiančios šventinės mugės siejasi su Vokietija. Jie ten mėgsta ne tik karštą vyną – baltą ir raudoną, ne tik bulvinius blynus ir jų tradicine dešreles bratwurst, bet ir susitikimus su bičiuliais prie lemputėmis ir žvakėmis išdabintų eglučių.


  19. Sardinijos vynas: paveiktas kitų tautų, bet išsaugojęs veidą

Gurmanų klubas / 2014-12-17 16:15 / lrytas.lt

Į Lietuvą importuojama nemažai skirtingų veislių vynuogių vyno iš įvairiausių ES kampelių. O Sardinijos vynas mūsų šalyje žengia tik pirmuosius žingsnius ir siekia užkariauti Lietuvos vyno entuziastų širdis. Tad koks yra Sardinijos vyno veidas, jo charakteris, palyginti su kitu ES šalių vynu ir pačia Italija?


  20. Atrasti baltąjį vyną ispanams padėjo prancūzas

Gurmanų klubas / 2014-12-02 13:45 / Domas Burkauskas

Tapas.lt komanda iš Šiaurinės Ispanijos pajudėjo link Ruedos provincijoje esančio La Seca miestelio, kurio pavadinimas, išverstas į lietuvių kalbą, aiškiai sako, kad tai – sausa vieta (seca – isp. sausa). Čia vasaros – itin karštos, o žiemą temperatūra gali nukristi ir žemiau nulio. Tokios unikalios šio regiono klimato sąlygos lemia tai, kad La Seca apylinkėse, kaip ir visame Ruedos regione, puikiai auga verdejo vynuogės, iš kurių spaudžiamas puikus baltas vynas.


Populiariausi per 24 val.