Šiame puslapyje rodomi 1 - 20 str. iš 91, tenkinančių paieškos kriterijus.
Rasti straipsniai išrikiuoti pagal datą.

  1. A. Puklevičius: „Blogų vynuogių nėra. Yra tik blogi vyndariai“

Gurmanų klubas / 2015-06-25 21:00 / Aidas Puklevičius, „Stilius“

Žmonėms, kuriems vynas yra tiek pat įdomus, kiek musės įkąstas zebras kur nors Limpopo žemupyje (tarsi ir egzotiška, bet labai toli ir sudėtinga), dažnai atrodo, kad netyčia susitikę vyno mėgėjai nieko daugiau neveikia, tik dalijasi vakar išragautais aromatais, išuostytomis puokštėmis ir suvilgytais gomuriais. Tikrovė, deja, yra daug liūdnesnė.


  2. Vyno čempionate išrinktas geriausias Naujojo Pasaulio vynas

Gurmanų klubas / 2015-05-29 13:04 / lrytas.lt

Dešimtąjį kartą vykusiame Lietuvos vyno čempionate buvo vertinami ir į geriausiųjų sąrašus atrenkami vynai iš viso pasaulio. Vynai buvo skirstomi į kategorijas, kuriose vynai konkuravo dėl aukso, sidabro ir bronzos medalių.


  3. Tarp Lietuvos vyno čempionato nugalėtojų – ir pienių vynas

Gurmanų klubas / 2015-05-27 16:27 / lrytas.lt

Lietuvos vyno profesionalų bendruomenė išrinko geriausius šiais metų šalyje parduodamus vynus. Dešimtą kartą vykusiame Lietuvos someljė čempionate 17 tiekėjų pateiktus 269 vynus vertino rinktinė dvidešimt devynių vyno ekspertų komisija.


  4. Kodėl pirkdami gruzinišką vyną kartais galite apsigauti?

Gurmanų klubas / 2015-05-17 09:17 / Aušra Karsokienė, specialiai lrytas.lt, Gruzija

Gruzijos vynuogynams, laikomiems pasaulio vyndarystės lopšiu, prieš keturis šimtus metų buvo iškilusi mirtina grėsmė: juos užsimojo iškirsti dėl Gruzijos su Turkija varžęsis persų šachas Abasas, diegdamas islamo draudimą vartoti svaigiuosius gėrimus.


  5. Nustebsite, kaip nesudėtinga užsiauginti vynuogių ir aktinidijų

Pasidaryk pats / 2015-04-23 15:39 / Gintarė Dragūnaitė-Kaminskienė

Nors į vynuogių auginimą Lietuvoje daugelis žiūri skeptiškai, specialistų nuomone, tinkamai parinkta vieta bei vynuogių veislė ir mūsų krašte gali suteikti puikios kokybės derlių. Be to, daugelis vynuogių augintojų pripažįsta, kad šiaurinių kraštų vynuogės yra švaresnės, o kartais net ir skanesnės. Panaši situacija ir su aktinidijomis.


  6. Pietūs iš alyvuogių aliejaus: koldūnai, spagečiai ir net ledai

Gurmanų klubas / 2015-04-21 13:02 / Kristina Nastopkaitė („Lietuvos rytas“)

Alyvuogių aliejus. Pilame jo ant salotų, apšlakstome virtas daržoves, įlašiname į sriubą, dažome juo duoną, kepame ir troškiname. Bet žinome, kad geriausia yra vartoti ypač tyrą alyvuogių aliejų. Tik tai garantuoja puikią alyvuogių kokybę ir tai, kad aliejus yra termiškai neapdorotas.


  7. Italus suerzino burbuliukai iš Krymo

Marga planeta / 2015-03-30 08:59 / Daiva Lapėnaitė („Lietuvos rytas“)

Apie ką pagalvojate, kai paminimas prosekas ar parmidžanas? Apie Italiją? Teisingai. O apie Kaliforniją ar Krymą minčių nekyla? Vargu. Tad nenuostabu, kad italai niršta išvydę minėtuose regionuose pagamintą gėrimą ar sūrį. ’Prosecco’ veislės vynuoges Koneljano ir Valdobjadenės vyndariai Veneto regione augina jau nuo XVIII a. Saulės ir palyginti gausių kritulių lepinamos vynuogės ilgą laiką nebuvo vertinamos.


  8. Kodėl grapos gamintojų laboratorija buvo praminta „kiaušais“?

Gurmanų klubas / 2015-01-13 18:15 / Jūratė Sprindžiūnaitė, „Lietuvos rytas"

Basano del Grapos miestą Italijoje išgarsino ten gaminama grapa. O dabar šiame mieste yra ir kita įžymybė - garsaus architekto Massimiliano Fukso suprojektuota grapos gamybos laboratorija ir konferencijų centras. Šį pastatą be kampų statytojai praminė „Burbulais", o vietiniai - „kiaušais". Sakoma, kad grapos istorija - tai Italijos kultūra ir istorija skystame pavidale.


  9. Ten, kur kvepia karštu vynu ir bulviniais blynais su obuoliene

Gurmanų klubas / 2014-12-26 10:51 / Urtė Mikelevičiūtė, dervynas.lt

Kai galvojate apie Kalėdas, apie jaukias spalvotas lemputes, cinamonu kvepiantį karštą vyną, jaukius ir ilgus susitikimus mieste su artimaisiais skambant kalėdinėms melodijoms, kokia šalis topteli visų pirma? Didžiajai daugumai nesibaigiančios šventinės mugės siejasi su Vokietija. Jie ten mėgsta ne tik karštą vyną – baltą ir raudoną, ne tik bulvinius blynus ir jų tradicine dešreles bratwurst, bet ir susitikimus su bičiuliais prie lemputėmis ir žvakėmis išdabintų eglučių.


  10. Sardinijos vynas: paveiktas kitų tautų, bet išsaugojęs veidą

Gurmanų klubas / 2014-12-17 16:15 / lrytas.lt

Į Lietuvą importuojama nemažai skirtingų veislių vynuogių vyno iš įvairiausių ES kampelių. O Sardinijos vynas mūsų šalyje žengia tik pirmuosius žingsnius ir siekia užkariauti Lietuvos vyno entuziastų širdis. Tad koks yra Sardinijos vyno veidas, jo charakteris, palyginti su kitu ES šalių vynu ir pačia Italija?


  11. Atrasti baltąjį vyną ispanams padėjo prancūzas

Gurmanų klubas / 2014-12-02 13:45 / Domas Burkauskas

Tapas.lt komanda iš Šiaurinės Ispanijos pajudėjo link Ruedos provincijoje esančio La Seca miestelio, kurio pavadinimas, išverstas į lietuvių kalbą, aiškiai sako, kad tai – sausa vieta (seca – isp. sausa). Čia vasaros – itin karštos, o žiemą temperatūra gali nukristi ir žemiau nulio. Tokios unikalios šio regiono klimato sąlygos lemia tai, kad La Seca apylinkėse, kaip ir visame Ruedos regione, puikiai auga verdejo vynuogės, iš kurių spaudžiamas puikus baltas vynas.


  12. Izraelyje Jogaila Morkūnas šventas vietas iškeitė į vynuogynus

Kelionės ir pomėgiai / 2014-10-29 06:43 / Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas")

Viskas prasidėjo nuo kiaušinienės. Ir tai, kad garsus renginių organizatorius Jogaila Morkūnas (41 m.) atidarė interneto parduotuvę vynokorta.lt, ir tai, kad per savo gimtadienį porai dienų nurūko į Izraelį. Šventojoje žemėje Jogaila atšventė 41-ąjį gimtadienį. Tačiau pagrindinis tikslas buvo ne puota. Svarbiausia buvo kartu su muzikantu ir kulinarinių knygų bei televizijos laidų autoriumi Gidonu Šapiro-Bilu aplankyti penkias vynines. Tad vynokorta.lt jau papildyta rinktiniu tos šalies vynu.


  13. Septintos italų vyndarių kartos vynas siunčiamas net į 100 šalių

Gurmanų klubas / 2014-09-19 17:29 / Rūta Peršonytė

Italijos vynas, kaip ir kraštovaizdis yra įvairiapusis, charakteringas, nenuspėjamas. Šalies vynuogynai išsidėstę ir ant kalvų šlaitų, ir saulės atokaitoje plytinčiose lygumose, ir driekiasi pajūrio zonoje. Vieni garsiausi Italijos patriotai ir vyndarystės meistrai yra Zoninų šeima. Septintos kartos valdomos įmonės „Zonin“ istorija siekia jau beveik du šimtmečius.


  14. Naują vilniečio A. Oželio užeigą papuošė portretas su ožio galva

Gurmanų klubas / 2014-07-27 08:49 / Daiva Kaikarytė

Jei ne medžioklė, pasaulis šiandien neturėtų vieno šventojo. O dabar – ir restorano Vilniuje „St.Hubertus“. Nors yra nemažai žmonių, nusiteikusių prieš medžioklę, sostinė švenčia – su medžiokle susijusią stilingą užeigą neseniai atidarė jau ne vieną restoraną anksčiau įkūręs Arūnas Oželis (51 m.).


  15. Neįtikėtina: už vynuogių kekę sumokėjo 5,4 tūkst. dolerių

Rinkos pulsas / 2014-07-05 17:05 / BNS ir lrytas.lt inf.

Jaunavedžių poros vienuose Japonijos santuokų rūmuose per savo banketą galės pasidžiaugti ypatingu skanėstu: šviežių sultingų vynuogių keke, kuri kainuoja rekordinę sumą – 5,4 tūkst. JAV dolerių (13,7 tūkst. litų).


  16. Kantrybės reikalaujantis A.Užkalnio patiekalas (receptas)

Gurmanų klubas / 2014-05-01 07:00 / Andrius Užkalnis

Manęs dažnai klausia, bandydami pašiepti: vertini restoranus, esi jų siaubas ir palaima – o kas tau tokią teisę suteikė? Ir ką pats pagamintum? Klausimas, žinoma, yra kvailas, nes juk neprivalai būti gėlininkas ir pats auginti gėles, kad atskirtum gerą tulpę nuo nuvytusios. Teisę vertinti suteikia tai, kad turiu gomurį, o pavalgęs restorane susimoku. Gyvenimas paprastesnis, nei jūs manote. Aš susigalvojau būti vertintojas ir esu. Man maistas patinka arba nepatinka.


  17. Valų springerspanielis

Šunų veislės / 2014-04-30 17:03 / lrytas.lt

Valų springerspanieliai yra labai senos ir išskirtinės grynaveislės kilmės veislės nariai. Šie stiprūs, linksmi ir labai aktyvūs šunys visada yra švelnus būdo, be agresijos ar baimės, kas leidžia be vargo jiems rasti savo vietą šeimoje.


  18. Lietuvoje užaugo šampano ekspertų karta

Mano stilius / 2014-01-27 18:22 / Inga Bytautė

Su bičiule šampano mėgėja, žinove ir tikra šampano ambasadore Lietuvoje Jolanta Smičiene susitinkame viename iš nedaugelio Vilniaus barų, kuriame šampanas pilstomas taurėmis. „Gaila, kad vis dar neturime tikro šampano baro Lietuvoje“, – atsidūsta J.Smičienė ir elegantiškai įsitaiso minkštasuolyje.


  19. „Burbulio vyninė“: dovana gero vyno mėgėjui

Gurmanų klubas / 2013-11-07 09:03 / Andrius Užkalnis

Kai prieš trejus metus buvo atidaryta ši vyninė, neprognozavau jai geros ateities. Vyninė Lietuvoje buvo išdergta ir apspjaudyta girdyklų ir pigaus importo pilstymo į taures fabrikų. Paskutinis dalykas, kurio tada reikėjo Vilniui, buvo dar viena vyninė (Vilniui nereikėjo ir dar vieno blogo kinų restorano, dar vieno griūvančio senamiesčio pastato, kurio neleidžia atstatyti paveldo nacių legionai, arba dar vieno troleibuso su greitųjų kreditų reklamomis ant šono). Girdykloms, kaip piktybiniams augliams prisisiurbusioms prie gatvių, tenka labai didelė atsakomybė. Kaip ir toms vyno parduotuvėms prekybos centruose, kur tik žemiausia kaina ir kurių savininkams visai ne gėda.


  20. Atvykusio svečio tautybę čekams išduoda jo geriamas alus

Gurmanų klubas / 2013-10-28 10:03 / Danutė Jonušienė

Treningais apsirengę ir medines slides prie kojų prisisegę vyrai kaukšėdami nubėgo Karolio tilto link. Vos ne kaktomuša su jais susidūrusi siauroje Prahos senamiesčio gatvelėje pagalvojau – tai, matyt, bernvakario dalyviai, nes praėjusį savaitgalį Čekijos sostinėje oras buvo įšilęs iki 20 laipsnių. Kiauliena, troškinti kopūstai ir garsieji virtiniai (knedlikai). Toks tradicinis čekų valgis gali pasirodyti sunkiai virškinamas, bet jo paragavus alkis ilgai negraužia skrandžio, nes tai gausiai užgeriama alumi.


Populiariausi per 24 val.