Restoranas siūlo pažintį su ispanų virtuve vos nuo 1,5 euro

Ispanija – egzotiškas, spalvotas Europos pietvakarių kraštas, kuris apsilankyti turistus vilioja ne tik dėl įstabios architektūros ir kraštovaizdžio, bet ir margaspalvės virtuvės patiekalų. 

 Ispaniškos užkandėlės.
 Ispaniškos užkandėlės.
 Ispaniškos užkandėlės.
 Ispaniškos užkandėlės.
 R.Sakalauskienė.
 R.Sakalauskienė.
 Restoranas kviečia pabendrauti ir paragauti ispaniškų užkandėlių.
 Restoranas kviečia pabendrauti ir paragauti ispaniškų užkandėlių.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 5:25 PM, atnaujinta May 22, 2018, 5:32 PM

Ypač kultūros išraiška vadinamų užkandėlių – tapų. Tai, pasak ispanų, yra geriausi pokalbių ir vakarėlių kompanionai. Išbandyti jų už demokratišką kainą kviečia ir vienas Vilniaus restoranas

Pasak Vilniaus ir Palangos restoranų „Žuvinė“ šeimininkės Rūtos Sakalauskienės, skanus ir tikrai kokybiškas maistas nebūtinai kainuoja brangiai. O apsilankyti restorane šiandien – jokia prabanga.

„Dalintis maistu – vienas malonumas. Mažų užkandėlių asortimentas – labai didelis, tad pasirinkti pagal savo skonį ir pageidavimus gali kiekvienas. Tokią tradiciją pastebėjome pakeliavę po Ispaniją. Viliamės, jog ši įsitvirtins ir Lietuvoje. Mat susėdus prie stalo galima ragauti ne tik keptos duonos su sūriu.

Be to, esu įsitikinusi – įsišaknijusi mitą, neva restorane galima lankytis tik išskirtinėmis progomis, galima pakeisti. Ragauti tapų galite sau leisti bene kiekvieną dieną. Tai šaunus pasirinkimas, kuomet norima laiką praleisti bičiulių ar kolegų draugijoje, mėgautis pokalbiais, o už vieną apsilankymą sumokėti iki 10 eurų“, – dėstė R.Sakalauskienė.

Mokytis tik iš geriausių, anotR. Sakalauskienės, turi būti kiekvieno restorano siekis. O prisitaikyti prie vis augančių svečių poreikių privalu.

Vilnius – didelis ir judrus miestas. Renginių ir susibūrimų čia visuomet daug. Pastebima ir „migracija“ iš vienos vietos į kitą. Atkreipdami į tai dėmesį, nusprendėme savo lauko terasoje svečiams pasiūlyti kiek kitokį nei įprasta meniu.

Kadangi esame žuvies restoranas, kaip ir Ispanijoje, užkandžiuose dominuoja žuvis ir jūros gėrybės. Jų gaminimo subtilybėmis ir tradicijomis pasidalino garsus virtuvės šefas, Ispanijos kulinarų rinktinės narys Luis Salinero. Jis, beje, visai netrukus laukiamas ir Lietuvoje. Tikimės, kad dar daugiau išmoksime ir praplėsime žinias.

Juk labai svarbu mokytis iš geriausių. Todėl jei kviečiama ragauti ne lietuviškų patiekalų – jie turi nenusileisti originalams, patiektas maistas – pasižymėti kokybe. O ir užkandėlė užkandėlei nelygi. Profesionalų gaminamas maistas bus ne tik įdomus, kitoks, bet dar ir nematytas ant lietuviško stalo“, - pasakojo restorano vadovė.

Bendras stalas, gardus maistas ir gausus būrys draugų – viskas, ko reikia vasaros metu, mano R.Sakalauskienė. O išbandyti vis naują patiekalą – verta.

„Sakoma, jog pirmosios užkandėlės – tapos – buvo kur kas paprastesnės. Tai tebuvo tik duona su čioriso dešra ar vytintu kumpiu. Jais buvo malšinamas alkis iki pietų ar vakarienės. 

Dabar ant tos pačios duonos puikuojasi kur kas gardesnis turinys. Todėl visuomet sakau, jog tokias užkandėles atrasti vis iš naujo – niekada nepabos.

Ir tam nereikalingos baltos staltiesės ir prašmatnus indų bei įrankių serviravimas. Kur kas svarbesnė kompanija bei žinojimas, jog šiandien neišleisite per daug. Tad, jei ir jūs ieškojote tokios vietos savo smagiam laisvalaikiui – užsukite. Pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje galėsite pasinerti į Ispanijos skonių jūrą“, - kvietė Rūta Sakalauskienė.

Parengė Austėja Matusaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.