Kartu su dar dviem moterimis – Vida Suchockiene bei Renata Prantkelevičiene jos keleri metai firminiu patiekalu vaišina ne tik savo rajono žmones, bet, jei kviečiamos, keliauja ir į kitų miestų šventes.
Geru žodžiu šios trijulės patiekalą mini Panevėžio, Alytaus, Zarasų, Rusnės gyventojai, o moterys ypač džiaugiasi, kad žuvienei 120 l ketaus puodą, vežiojamąją krosnį bei reikalingų produktų kaskart parūpina seniūnija, tad šeimininkėms įpylus žuvienės netenka skaičiuoti eurų.
O ir nebūtų kada – tik spėja suktis, nes dauguma valgytojų, įveikę vieną porciją grįžta kitos.
Įdomu tai, kad nė viena moterų nėra profesionali virėja, ir žuvienė – vienintelis jų viešuosiuose renginiuose ruošiamas patiekalas.
„Aš esu žvejo žmona“, – pasiteiravus specialybės sako L.Kazokienė. O kokias žuvis ji dažniausiai naudoja žuvienei?
Tas, kurias šventės dieną žvejai ištraukia iš Alaušo. Tačiau labiausiai valgantieji gira seliavas, bene skaniausias Lietuvos gėlųjų vandenų žuvis. Alauše taip pat yra ir lydekų, kuojų, lynų raudžių, karšių.
Paprašytos pasidalyti savo žuvienės receptu Sudeikių moterys tik nusijuokė: „Nė už ką. Tada visi bus gudrūs tokią skanybę išvirti.“ Tiesa, neslėpė, kad verda ją ne vieną valandą.
Tad kviečiame „Skonio“ skaitytojus, žvejus ir jų žmonas, dalintis savo žuvienės receptais, gal ir ji gardi. O gal kas jau ragavote Sudeikių žuvienės?