Neįprastos varžybos: ar suvalgytum aitriausią pasaulyje pipirą?

Trečius metus „aštriagalvių“ bendruomenę buriantys entuziastai vėl kviečia sudalyvauti Aštriausių pipirmo valgymo varžybose – arba tiesiog pažiūrėti svetimų upeliu bėgančių ašarų. Trečiadienį Vilniuje bus galima išmėginti savo skonio receptorių atsparumą ragaujant ir aitriausias pasaulyje pipirų rūšis.

 Šis konkursas tikrai ne kiekvienam.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Šis konkursas tikrai ne kiekvienam.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 11:43 AM

„Mėgstančių aštriau“ lauks tradicinio tipo varžybos, kurių dalyviai vieną po kito valgys šešis skirtingo aštrumo pipirus. Starto linijoje lauks lengviausi Serrano, dažnai vadinami raudonųjų čili vardu, ir finišo tiesiojoje – Carolina Reaper, nominuojamu aštriausiu pipiru visame pasaulyje.

Varžybų organizatorius Liudas Pranskevičius įspėja, kad registruotis gali tik pilnametystės sulaukę asmenys, gerai suvokiantys, jog bus tikrai aštru.

„Jokiu būdu nenoriu nugesinti ketinančiųjų dalyvauti entuziasmo. Vis dėlto, prieš registruojantis raginu gerai įvertinti savo jėgas. Ne pirmą kartą organizuoju tokias varžybas, todėl esu matęs, kaip ašaroti pradedi net tie, kurie stebi varžybų dalyvius“, – pasakojo L. Pranskevičius.

Būtent dėl žmonių saugumo kiekvienas varžybų dalyvis taip pat privalės pasirašyti dokumentą, patvirtinantį, kad visą atsakomybę už patirtį prisiima asmeniškai.

Pirmąją šalyje išskirtinai tik aštraus maisto parduotuvę „Aštriai Aštru“ atidaręs L. Pranskevičius taip pat teigia, kad aštraus maisto valgymo varžybos sparčiai populiarėja ir pritraukia vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių,

„Vis dar nustembu matydamas, kad dažnas varžybų dalyvis toli gražu neįsivaizduoja, su kokio lygio aštrumu teks susidurti. Kiekvieną susidomėjusį ne tik įspėju, bet ir kviečiu apšilti bei pamatuoti savo jėgas dar prieš renginį, užsukus į Halės turguje įsikūrusius aitriųjų pipirų namus. Čia galima paragauti pačių aštrių padažų iš viso pasaulio, taip pat ir užaugintų vietoje, asmeniniame pipirų ūkyje“, – pasakoja L. Pranskevičius.

Aštriausių pipirų valgymo varžybos vyks šį trečiadienį, rugpjūčio 4 dieną, 19:00 valandą, Vilniuje esančiame Tymo turguje, „Vilnius Burger Fest’21“ festivalio metu.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.