„Pikantiškiems šprotų kamuoliukams ypatingo skonio suteikia graikinių riešutų marškinėliai.
Pagaminau, ir patikėkite – jie akimirksniu dingo nuo stalo“, – receptu pasidalijo Audronė Zemenskienė.
Pikantiški kamuoliukai su šprotais riešutų marškinėliuose
Iš recepte nurodytų produktų kiekio išėjo 25 kamuoliukai
Reikės:
- 1 dėžutės šprotų,
- 3 kiaušinių (kietai virtų),
- 100 g fermentinio tarkuoto sūrio,
- 1–1.5 v. š. majonezo,
- česnako granulių,
- žalumynų (krapų, petražolių, džiovintų špinatų ),
- 150 g graikinių riešutų,
- kamuoliukams papuošti – juodųjų alyvuogių be kauliukų.
Gaminame
Šprotus sutrinkite šakute ir sumaišykite su burokų tarka sutarkuotais kiaušiniais ir sūriu.
Gautą masę pagardinkite džiovintais špinatais, majonezu, česnako granulėmis, išmaišykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą – iš atvėsusios masės bus lengviau formuoti kamuoliukus.
Per tą laiką sutrinkite graikinius riešutus.
Iš masės darykite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvoliokite riešutų trupiniuose.
Kamuoliukus papuoškite alyvuoge ir pastatykite į šaldytuvą, kol tieksite ant stalo.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų gruodžio 13 dieną.