Tai nėra greitai pagaminamas tortas, tačiau jo skonis tikrai vertas praleisto laiko. Tuo labiau, kad darbo nėra daug – kur kas daugiau prireiks kantrybės jo sulaukti.
Gaivus maskarponės ir jogurto tortas su paslaptimi
Reikės (10 porcijų):
- 1 pakelio apelsinų (arba citrinų, arba mandarinų) želės,
- 200 ml verdančio vandens,
- 500 g maskarponės sūrio,
- 100 g vanilinio jogurto,
- apelsino,
- 1 žaliosios citrinos,
- uogų, vaisių pagal skonį ir sezoną.
Citrininiam keksui reikės:
- 110 g minkšto sviesto,
- 110 g cukraus,
- 2 v. š. pieno,
- 1 citrinos,
- 2 kiaušinių,
- 135 g kvietinių miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Pirmiausia išsikepame keksą. Sviestą, cukrų, pieną, nutarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinius gerai išplakame. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišome tešlą, kad būtų be gumuliukų.
Kvadratinę kepimo formą patepame lašeliu aliejaus, supilame tešlą ir išlyginame paviršių. Kepame 160 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 35-40 minučių.
Iškeptą keksą perkeliame ant popieriaus ir aplaistome išspaustomis citrinos sultimis. Atvėsiname. Supjaustome gabaliukais pagal kepimo formą, kurioje gaminsime tortą.
Apelsinų želės miltelius užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome, kol pilnai ištirpsta.
Maskarponės sūrį išplakame mikseriu su jogurtu. Įtarkuojame apelsino žievelę.
Išspaudžiame apelsino sultis ir laimo citrinos sultis. Supilame sultis į paruoštą želę.
Į silikoninę formą supilame sluoksnį uogų ir vaisių – jis bus viršutinis. Juos apliejame 8 šaukštais paruoštos želės.
Maskarponės masę sumaišome su likusia žele ir išplakame. Pilame trečdalį masės į formą, dedame pusę kiekio citrininio kekso gabaliukų ir vaisių skiltelių, pilame dar kitą trečdalį maskarponės, sudedame likusius kekso gabaliukus ir užbaigiame maskarponės sluoksniu.
Dedame torto formą į šaldytuvą ir paliekame sustingti, geriausiai per naktį.