Tobulam savaitgaliui – pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu

Labai gardus pyragas. Vietoje obuolio galite naudoti kitus vaisius ar uogas, bet ir su obuoliu labai skanu. 

 Pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

May 20, 2018, 12:07 PM, atnaujinta May 16, 2023, 4:05 PM

Pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu

Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai) 

Tešlai padui: 

  • 50 g minkšto sviesto, 
  • 30 g cukraus, 
  • 1 (M) kiaušinis, 
  • 65 g miltų,
  • 1/3 a. š. kepimo miltelių,
  • 25 ml pieno. 

Įdarui: 

  • 250 g kreminės varškės,
  • 100 ml grietinėlės,
  • 2 kiaušiniai, 
  • 100 g baltojo šokolado, 
  • vanilės, 
  • 10 g krakmolo, 
  • cukraus pagal skonį, 
  • 1 obuolys (nuluptas svėrė 160 g). 

Trupiniams:

  • 40 g šalto sviesto, 
  • 40 g cukraus, 
  • apie 80 g miltų.

Kaip gaminti 

Tešla. Sviestą, cukrų ir kiaušinį išplakti, pilti pieną, berti miltus su kepimo milteliais, dar trumpai paplakti iki vientisos masės. Po to supilti į torto formą (dugną iškloti kepimo ppopieriumi) ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 10 min. 

Per tą laiką paruoškite varškės įdarą.

Varškės įdaras. Varškę, kiaušinius, grietinėlę, vanilę, cukrų ir krakmolą išplakti, tada įmaišyti išlydytą šokoladą ir supilti paruoštą įdara į torto formą. Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min. 

Tuo tarpu pasiruoskite trupinius ir obuolį.  Obuolį nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis. 

Trupiniai. Sviestą, cukrų ir miltus sutrinti į trupinius. 

Praėjus 20 min. ant varškės sluoksnio sudėti obuolius, ant viršaus užbarstyti trupinius ir toliau kepti apie 30-35 min. Likus 10-15 min. iki  kepimo pabaigos orkaitę nustatyti, kad keptų tik iš viršaus. 

Iškepusį pyragą palikti formoje visiškai atvėsti, po to įdeti porai valandų į šaldytuvą, o jau tada galite ragauti. 

Skanaus! 

„Andželikos virtuvėlė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.