Pyragas su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu
Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai)
Tešlai padui:
- 50 g minkšto sviesto,
- 30 g cukraus,
- 1 (M) kiaušinis,
- 65 g miltų,
- 1/3 a. š. kepimo miltelių,
- 25 ml pieno.
Įdarui:
- 250 g kreminės varškės,
- 100 ml grietinėlės,
- 2 kiaušiniai,
- 100 g baltojo šokolado,
- vanilės,
- 10 g krakmolo,
- cukraus pagal skonį,
- 1 obuolys (nuluptas svėrė 160 g).
Trupiniams:
- 40 g šalto sviesto,
- 40 g cukraus,
- apie 80 g miltų.
Kaip gaminti
Tešla. Sviestą, cukrų ir kiaušinį išplakti, pilti pieną, berti miltus su kepimo milteliais, dar trumpai paplakti iki vientisos masės. Po to supilti į torto formą (dugną iškloti kepimo ppopieriumi) ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 10 min.
Per tą laiką paruoškite varškės įdarą.
Varškės įdaras. Varškę, kiaušinius, grietinėlę, vanilę, cukrų ir krakmolą išplakti, tada įmaišyti išlydytą šokoladą ir supilti paruoštą įdara į torto formą. Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min.
Tuo tarpu pasiruoskite trupinius ir obuolį. Obuolį nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Trupiniai. Sviestą, cukrų ir miltus sutrinti į trupinius.
Praėjus 20 min. ant varškės sluoksnio sudėti obuolius, ant viršaus užbarstyti trupinius ir toliau kepti apie 30-35 min. Likus 10-15 min. iki kepimo pabaigos orkaitę nustatyti, kad keptų tik iš viršaus.
Iškepusį pyragą palikti formoje visiškai atvėsti, po to įdeti porai valandų į šaldytuvą, o jau tada galite ragauti.
Skanaus!