Reikalingi produktai:
- 1 kg riebesnio ėrienos faršo,
- 1 didelis stambiai pjaustytas svogūnas,
- 4 skiltelės smulkinto česnako,
- 125 ml sauso raudono vyno,
- 2 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos,
- ½ a. šaukštelio cinamono,
- ½ a. šaukštelio rudojo cukraus,
- 1 a. šaukštelis raudonėlio,
- 1 lauro lapas,
- 30 g parmezano sūrio,
- alyvuogių aliejus,
- druska, pipirai,
- 4 dideli baklažanai pjaustyti 1 cm storio riekelėmis,
- 600 ml pieno,
- 6 šaukštai sviesto,
- 85 g miltų,
- 1 kiaušinis,
- druska, pipirai.
Supjaustytus baklažanus rūkome 120°C temperatūroje 30 minučių (arba kepame orkaitėje).
Svogūnus, česnakus apkepiname, kol suminkštės. Sumetame faršą ir maišant kepame, kol paruduos. Pilame vyną, pomidorų pastą, cukrų, cinamoną, raudonėlį, įmetam lauro lapą, beriame druskos ir pipirų. Užverdame ir sumažinę karštį iki minimumo troškiname kartais pamaišydami apie 20 minučių neuždengę.
Pieną, sviestą ir miltus nuolat maišydami iš lėto užverdame - masė sutirštės. Truputį atvėsiname, beriame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
Į ketaus puodą įpilame truputį alyvuogių aliejaus. Deliojame keletą sluoksnių - baklažanai, faršas. Pilame ant viršaus paruoštą padažą ir apibarstome sūriu.
Kepame neuždengę, netiesioginėje kaitroje 180°C temperatūroje apie 45-60 minučių, kol apskrus viršus.
Skanaus!
Receptas iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“