Lengvai pagaminami traškūs žiedinio kopūsto kąsneliai – tikras gardumynas

Žiedinis kopūstas yra universali daržovė, o pagaminti iš jo traškius nėra sudėtinga. 

 Traškūs žiediniai kopūstai.<br> Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.
 Traškūs žiediniai kopūstai.<br> Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Vegan Pipiras“

May 23, 2018, 2:48 PM, atnaujinta May 22, 2023, 11:03 AM

Tereikia apvolioti tešloje, džiūvėsėliuose, ir iškepti orkaitėje. 

Tada aptepti padažu ir skanauti! Mmmm, kaip bus gardu.

Traškūs žiediniai kopūstai

Reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto galvos, 
  • 1 puodelio avinžirnių miltų,
  • 1 puodelio filtruoto vandens,
  • 1 a. š. druskos, 
  • 1,5 puodelio duonos džiūvėsių.

Patiekti reikės: 

  • pomidorų tyrės,
  • jaunų špinatų,
  • poro. 

Patarimas: avinžirnių miltus pirkite jau paruoštus. Negadinkite kokteilinių, kavamalių su avinžirniais ir nesitikėkite, kad pavyks iš jų pagaminti miltus. Iš patirties sakau – taip galite sugadinti įrangą. Avinžirnius lengvai sumaltų tik  grūdų malūnai.

Kaip gaminti 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Žiedinį kopūstą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. 

Avinžirnių miltus gerai sumaišykite su vandeniu, druska, kol gausis vientisa tešla.

Žiedinio kopūsto gabalėlius dėkite į paruoštą tešlą ir išėmę greitai apvoliokite džiūvėsiuose.

Paruoštus kepsnelius dėkite ant kepimo popieriaus palikdami tarpus tarp jų. 

Šaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. 

Patiekite su pomidorų tyre, špinatais ir poru.

Skanaus!

Receptu dalinasi „Vegan Pipiras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.