Tereikia apvolioti tešloje, džiūvėsėliuose, ir iškepti orkaitėje.
Tada aptepti padažu ir skanauti! Mmmm, kaip bus gardu.
Traškūs žiediniai kopūstai
Reikės:
- 1 žiedinio kopūsto galvos,
- 1 puodelio avinžirnių miltų,
- 1 puodelio filtruoto vandens,
- 1 a. š. druskos,
- 1,5 puodelio duonos džiūvėsių.
Patiekti reikės:
- pomidorų tyrės,
- jaunų špinatų,
- poro.
Patarimas: avinžirnių miltus pirkite jau paruoštus. Negadinkite kokteilinių, kavamalių su avinžirniais ir nesitikėkite, kad pavyks iš jų pagaminti miltus. Iš patirties sakau – taip galite sugadinti įrangą. Avinžirnius lengvai sumaltų tik grūdų malūnai.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žiedinį kopūstą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Avinžirnių miltus gerai sumaišykite su vandeniu, druska, kol gausis vientisa tešla.
Žiedinio kopūsto gabalėlius dėkite į paruoštą tešlą ir išėmę greitai apvoliokite džiūvėsiuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite ant kepimo popieriaus palikdami tarpus tarp jų.
Šaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.
Patiekite su pomidorų tyre, špinatais ir poru.
Skanaus!
Receptu dalinasi „Vegan Pipiras“