Dzūkiškos bandos, kurioms neliks abejingas nė vienas bulvių mėgėjas

Labai mėgstu bulves ir visus bulvinius patiekalus. Kol kopūsto lapai džiūvo, studijavau bandų receptus ir dzūkų kepimo technologijas. 

 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Dzūkiškos bulvinės bandos.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (7)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

2018-10-16 11:26, atnaujinta 2023-10-09 17:11

Rezultatas – ši bandų interpretacija, kurią siūlau būtinai išbandyti visiems bulvinių patiekalų mėgėjams. Save gerbiančiam „bulviniui“ privaloma paragauti dzūkiškų bandų! 

Dzūkiškos bandos

Reikalingi produktai:

  • 2 kg žalių tarkuotų bulvių, 
  • 3 nuluptos virtos bulvės, trintos, 
  • krakmolas, nupiltas nuo tarkuotų bulvių, 
  • 2 tarkuoti svogūnai, 
  • druska, 
  • 100 ml kefyro, 
  • 3–4 džiovinti kopūsto lapai (išoriniai, žali).

Pavilgui reikalingi produktai:

  • 350 g šviežių lašinių. Tiks ir riebi šoninė (smulkiai supjaustyta ir sukepinta), 
  • 200 g sviesto (ištirpinto),
  • 250 ml grietinėlės. 

Viską sumaišius pakaitinti iki kol pradės kilti burbuliukai.

Daryciniui:

  • 250 g varškės (sutrinti), 
  • pieno (pilti iki norimo tirštumo),
  • 100 ml grietinės, 
  • daug smulkintų krapų,
  • trinto česnako pagal skonį. 

Kaip gaminti

2 kg bulvių nulupti, sutarkuoti, truputi nusunkti (į atskirą indą, kai nusistovės, nupilsime, krakmolą naudosime). 3 bulves nulupti, išvirti, sutrinti. Svogūnus nulupti, sutarkuoti. Viską sumaišyti, supilti kefyrą, įberti druskos, sudėti nusistovėjusį krakmolą. Turi gautis šlapi tarkiai, bet paėmus į delną neturėtų varvėti. 

Dedame tarkių ant kopūstų lapų, formuojam bandas. 

Kepame 200°C temperatūroje orkaitėje arba kepsninėje netiesioginėje kaitroje, ant picos akmens apie vieną valandą (picos akmuo  turi įkaisti kartu su kepsnine). 

Iškeptas bandas sudėti vieną ant kitos keletai minučių – lengviau nusilups kopūsto lapai. Tada plėšom gabalais, mirkom į karštą pavilgą, dedam į puodą ir uždengus dar patroškinam 20-30 min. kepsninėje ar orkaitėje. Patiekiame su daryciniu. 

Skanaus! 

Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.