Ananasų pyragas su kremu liks gardus ir po kelių dienų

Iškepęs pyragas būna standus ir purus. Laikomas šaldytyve, toks išlieka ir po kelių dienų. 

Ananasų pyragas su grietinėlės kremu.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Ananasų pyragas su grietinėlės kremu.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Ananasų pyragas su grietinėlės kremu.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Ananasų pyragas su grietinėlės kremu.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

May 19, 2019, 8:37 PM, atnaujinta May 16, 2023, 3:57 PM

Aš pyragą kepiau 2 mažose formelėse, bet drąsiai galite kepti vienoje formoje arba dvigubinti ingredientų kiekį ir kepti didelėje kepimo formoje. 

Pyragas gana smarkiai iškyla, išsipučia, tad jei norite, kad kremas tolygiai padengtų pyragą, išėmę pyragą iš kepimo formos viršų galite šiek tiek nupjauti. 

Jei nemėgstate daug grietinėlės ant pyragų, kremo porciją sumažinkite perpus. 

Ananasų pyragas su grietinėlės kremu

Reikalingi produktai (iš nurodyto produktų kiekio iškepsite pyragą, kurio užteks 8 asmenims): 

Pyrago masei:

  • 185 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 280 g konservuotų ananasų saldžiame sirupe (sirupo nenupilkite);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arb. š. kepimo sodos;
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus.

Kemui:

  • 280 g konservuotų ananasų saldžiame sirupe (sirupo nenupilkite);
  • 200 ml šaltos plakamosios grietinėlės;
  • 2,5 valg. š. miltelinio cukraus (pudros).

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitiname iki 175 C.

Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais. Aš naudojau 2 nedideles kepimo formas (kiekviena 13 cm x 13 cm).

Ananasus, skirtus pyrago masei, sutriname kokteilinėje. Trinti ananasai turi išlikti su skystimu, bet jei susidarė labai daug skysčio, tuomet šiek tiek nupilame.

Viename inde sumaišome miltus, cukrų ir kepimo sodą. Po to įmaišome vanilės ekstraktą, trintus ananasus ir kiaušinius. Maišome, kol gauname vientisą masę, tada supilame į kepimo formą ar formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku – jei įdūrus į pyrago vidurį ir ištraukus krapštukas švarus, tuomet išimame pyragą iš orkaitės, jei ne, tada dar pakepame šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti.

Kremui grietinėlę sumaišome viename inde su milteliniu cukrumi ir plakame plaktuvu, kol grietinėlė sustandėja (nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių). Grietinėlę pabaigoje plakite atsargiai, kad neperplaktumėte ir ji nesušoktų į gumulėlius. Ananasus sutriname kokteilinėje, nukošiame sietelyje, kad neliktų skysčio ir šaukštu įmaišome į grietinėlę. Paliekame kremą šaldytuve bent 15 min.

Ant pyrago viršaus užtepame grietinėlės kremą. Jei pyrago viršus labai iškilo, išėmus iš kepimo formos galima ji lygiai nupjauti. 

Pyragą galite papuošti ananasais ar kitais vaisiais. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.