Man vienas greičiausiai pagaminamų patiekalų – cukinijų blyneliai, kuriuos mėgsta ir su malonumu valgo visa mano šeima.
Šįsyk aš prikepiau cukinijų blynelių su pikantišku įdaru: minkšti, purūs ir žinoma, sotesni.
Trumpai tariant – labai labai skanu.
Kepkite – ir įsitikinsite tuo patys.
Cukinijų blyneliai su pikantišku įdaru
Reikės:
- 2 nedidelių cukinijų,
- 1 kiaušinio,
- 4-5 v. š. miltų,
- prieskoninių žolelių,
- česnakinės druskos,
- aliejaus kepti.
Įdarui:
- 100-150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
- 100-150 g kumpinės ar kitokios dešros,
- prieskoninių žolelių.
Gaminimo eiga
Cukiniją sutarkavau, pagardinau prieskoniais (jeigu susidarys skysčio – nusunkite).
Į cukinijos masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Įdarui sutarkavau kumpinę dešrą ir sumaišiau su tarkuotu sūriu, pagardinau prieskoninėmis žolelėmis.
Keptuvėje į įkaitintą aliejų dėjau šaukštą cukinijos masės, kiek pakepus ant viršaus uždėjau įdaro ir vėl šaukštą cukinijos.
Blynelius apkepiau iš abiejų pusių.
Viskas. Blyneliai iškepti.
Iš nurodyto produktų kiekio gaunasi 11-12 blynelių.
Skanaus!