Nesyk esu kepusi talerius, todėl žinau, kad jie suvalgomi labai greitai. Tai išties puikus užkandis, kurį galima pasiimti į kelionę, gamtą ir panašiai.
Tešloje kepti taleriai skanūs su visokiausiais įdarais: sūriu, mėsos, krabų lazdelių ir kitais.
Šįsyk talerius įdariau vištiena ir sūriu. Gavosi labai skanūs užkandžiai, kurie kiek priminė tinginių čeburekus.
Taleriai su vištienos ir sūrio įdaru
Reikės:
- talerių,
- vištienos faršo (taip pat prieskonių, druskos),
- tarkuoto sūrio.
- Tešlai reikės:
- kiaušinių,
- pieno,
- miltų,
- žiupsnelio druskos.
Papildomai reikės aliejaus kepti.
Kaip gaminti
1) Vištienos faršą pagardinau prieskoniais ir druska.
2) Sūrį sutarkavau.
3) Dubenyje suplakiau kiaušinius su pienu, subėriau miltus, pagardinau druska ir gerai išmaišiau. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
4) Ant talerio uždėjau ploną sluoksnį paruošto vištienos faršo, užbėriau sūrio ir ant viršaus uždėjau kitą talerį.
5) Paruoštus talerius mirkiau kiaušinio plakinyje ir juos apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių iki visiškai iškeps.
Viskas. Taleriai iškepti.
Skanaus!