Lengvi lyg pūkas plikyti pyragėliai tirpsta burnoje: receptas, kuris nenuvils

Su atėjusiu pavasariu, mielieji! Siūlau greitai pagaminamą desertą prie kavos. Čia tinka posakis: minkšti kaip pūkas ar purūs kaip debesėlis.

Plikyti pyragaičiai.<br> „Food for soul“.
Plikyti pyragaičiai.<br> „Food for soul“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Food for soul“

Mar 26, 2023, 3:01 PM

Plikytų sausainių receptų yra tikra galybė. Gaminu ir aš skirtingai, eksperimentuoju, bet jeigu norisi tokių, kurių kramtyti nereikia, užtenka tik liežuviu suspausti, tuomet šie yra būtent tokie. 

Yra ir keletas gudrybių, jos labai elementarios ir mano išbandytos – viską aprašiau.

Plikyti pyragėliai

Ingredientai:

  • pienas – 360 ml
  • sviestas – 70 g
  • cukrus – 60 g
  • vanilinis cukrus – 8–10 g 
  • miltai – 150 g
  • kiaušiniai – 3 vnt.

Ingredientai viršui apšlakstyti:

  • juodasis šokoladas (pusė plytelės)
  • keli gabaliukai sviesto

Kaip gaminti 

Pieną supilame į patogų maišymui puodą. Sudedame sviestą (dedu pjaustytą gabaliukais) ir suberiame cukrų. Kaitiname viską ant vidutinės kaitros nuolat maišydami, kad visi ingredientai ištirptų. 

Kai tik viskas užverda, staigiai suberiame miltus ir medine mentele intensyviai maišome. Svarbu: puodo nuo kaitlentės nenukeliame. 

Masė turi gautis vientisa ir lipni, jokių miltų gumulų likti neturi. Maišykite tol, kol masė taps vientisa.

Atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti. 

Pasiruoškite kiaušinius, geriausia, kad jie būtų kambario temperatūros. Į atvėsusią masę muškite po vieną kiaušinį kas kartą labai gerai išmaišydami, išsukdami. Aš naudoju virtuvinį kombainą, bet galima tai daryti rankomis.

Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį, spauskite pyragėlius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 170-180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.

Šokoladą ištirpiname su šiek tiek sviesto, supilame į konditerinį buteliuką ar tai, ką turite, ir apšlakstome atvėsusius pyragėlius. Dedame 5 min. į šaldytuvą, kad gražiai sustingtų.

Keletas patarimų, kad pyragėliai gautųsi ir minkšti, ir purūs:

  • darykite juos didesnius
  • neperkepkite, leiskite vos vos pageltonuoti
  • nekepkite labai aukštoje temperatūroje. Savo orkaitėje aš renkuosi 170 laipsnių
  • pyragėlius kepti dėkite tik į įkaitintą orkaitę ir jos nedarinėkite.

„Food for soul“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.