Purus ir labai gardus rabarbarų pyragas: receptas, kurį verta užsirašyti

Paprasto, bet puraus ir labai gardaus rabarbarų pyrago receptas. Produktų jam rasite kiekvienoje virtuvėje, tad kol dar tęsiasi rabarbarų  sezonas, išbandykite. 

 Rabarbarų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Rabarbarų pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 5:46 PM

Šį pyragą galima pagardinti ir braškėmis, tačiau nebūtinai. 

Beje, recepto nepamirškite ir rabarbarų sezonui pasibaigus – šį pyragą galima gardinti bet kokiomis sezoninėmis uogomis ar vaisiais. 

Tad išsikepkite, pasimėgaukite patys ir palepinkite šeimyną.

Purus rabarbarų pyragas 

Reikės:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 180 g cukraus
  • 4 kambario temperatūros kiaušinių
  • vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 220 g miltų 
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 500 g rabarbarų

Kaip gaminti 

Rabarbarus supjaustykite, apibarstykite cukrumi ir atidėkite į šalį. Išsiskyrusias sultis nupilkite.

Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Berkite vanilinio cukraus, druskos.

Į masę po vieną įkulkite ir įmaišykite kiaušinius. 

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į sviesto ir cukraus masę. Sumaišykite, tačiau nepermaišykite. Įmaišykite rabarbarus.

Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėskite masę. 

Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, praėjus pusei laiko įjunkite „vėjelio“ funkciją. 

Kepkite apie 50 min. 

Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.