Šeši dalykai, kurių niekada negalima daryti su indų plovikliu

Indų ploviklis yra puikus dalykas! Juo patogu ne tik išplauti lėkštes ir puodus po pietų, bet ir išvalyti kitus daiktus. 

 Indų ploviklis kai kada tinkamas daiktas, tačiau kai kuriais atvejais gali pakenkti.<br> 123rf.com nuotr.
 Indų ploviklis kai kada tinkamas daiktas, tačiau kai kuriais atvejais gali pakenkti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2018, 9:23 AM, atnaujinta Oct 8, 2021, 10:30 AM

Jis puikiai tirpdo riebalus ir paverčia daiktus itin švariais. Su gera kempine, indų muilu ir daug karšto vandens galite išvalyti beveik bet ką.

Tačiau moksliniai tyrimai ir realaus gyvenimo patirtis parodė, kad yra keletas dalykų, kurių niekada neturėtumėte daryti su indų plovikliu. 

6 dalykai, kurių niekada neturėtumėt daryti su indų plovikliu

Juos išvardino gerų patarimų portalas „Kitchn“.

1. Maišyti indų ploviklio su balikliais

Kalbant apie valiklius, niekada neturėtumėte jų maišyti. Kodėl? Nes kai kurios kombinacijos gali būti toksiškos! Ir jei esate chemikas, tikriausiai nesate ekspertas. Taigi niekada nemaišykite savo indų ploviklio su balikliu, amoniaku ar bet kokiu kitu valikliu.

2. Plauti kavinuką

Naudojant mokos kavinuką ar indą turkiškai kavai virti, kavos aliejus įsigeria į sieneles, o tai pagerina kavos skonį. Jei kavinuką išplausite indų plovikliu, pašalinsite ploną riebų sluoksnį. 

Gamintojai rekomenduoja išplauti paprastu vandeniu.

3. Pilti į indaplovę

Jeigu pritrūkote specialaus ploviklio indaplovėms, jums gali kilti pagunda įpilti indų ploviklio. Jokiu būdu to nedarykite!

Nors abu skirti indams plauti, formulės visiškai skiriasi, o indų ploviklis gali pakenkti mašinai ir sukelti didžiulį putojimą.

4. Pilti į skalbimo mašiną 

Skirtingas prietaisas, ta pati problema: indų ploviklis nėra skirtas jūsų skalbimo mašinai. Jis puikiai tinka norint rankomis išskalbti kai kuriuos storesnius audinius (bet ne, pavyzdžiui, šilkinius arba odinius), tačiau skalbimo mašinai tai gali pakenkti.

5. Plauti automobilį

Indų ploviklis yra labai stiprus. Ir nors automobilio dažai taip pat atrodo stiprūs, iš tiesų jiems indų ploviklis gali pakenkti – stipresnė priemonė gali pašalinti viršutinį sluoksnį, dėl ko dažai bus labiau pažeidžiami. 

6. Plauti veidą

Tik pagalvokite – jei indų ploviklis yra per stipri priemonė automobiliui, tai tikrai yra per stipri jūsų veidui. Ji tikriausiai netgi per stipri ir rankoms – todėl daugelis nori užsidėti pirštines, kai plauna indus. 

Jeigu turite švelnią odą, pabandykite kuo trumpiau leisti laiką sukišę rankas iki alkūnių į burbuliukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?