Paprastas patarimas išgelbės neprinokusius persimonus: bus minkšti ir saldūs

Rudenį ir žiemą prekybos centruose pasirodančius persimonus mėgsta daugelis – jų minkštimas yra švelnus, kreminis, beveik želatininis, o skonis – labai saldus, šiek tiek primenantis medų.

 Persimonai šaldiklyje.<br> Z.Bružienės („Zinos virtuvėje“) nuotr.
 Persimonai šaldiklyje.<br> Z.Bružienės („Zinos virtuvėje“) nuotr.
 Atitirpę persimonai – saldūs ir išlaikę struktūrą.<br> Z.Bružienės („Zinos virtuvėje“) nuotr.
 Atitirpę persimonai – saldūs ir išlaikę struktūrą.<br> Z.Bružienės („Zinos virtuvėje“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-20 13:34

Su viena sąlyga – jeigu persimonai yra prinokę. Ką daryti, jeigu nusipirkote kietų, neprinokusių persimonų, kurie nė iš tolo neprimena Dievų maistu vadinamo vaisiaus? 

Patarimu savo įkurtoje feisbuko grupėje „Zinos virtuvėje“ pasidalijo palangiškė Zina Bružienė. 

Štai ką ji rašo: „Mėgstate persimonus? Aš labai. Parduotuvėse jie dažnai neprinokę, aitrūs, sutraukiantys gomurį. 

Išbandytas pasiūlymas: nusiperkate persimonų ir sumetate juos į šaldiklį, laikote parą, geriau dvi, bet ne ilgiau 5 dienų. Išėmę leidžiate atitirpti ir mėgaujatės. 

Atitirpusius turite suvalgyti per dvi paras. Skonis superinis, saldumas dieviškas, odelės nebekenksmingos skrandžiui, lieka tik gerosios medžiagos.
Va niekad nesupratau, kodėl geriausi persimonai tie, kurie ant medžio sulaukia šalnų“. 

Zina pridūrė, kad nereikėtų į šaldiklį dėti minkštų, prinokusių vaisių – tiktai kietus. 

Nuotraukoje matyti, kaip atrodo jos atitirpintas persimonas: 

Tad išbandykite jos pasiūlytą metodą ir mėgaukitės tiktai skaniais persimonais.

Šiuose vaisiuose gausu maistinių skaidulų, naudingųjų mikroelementų bei antioksidantų, kurie gerina virškinimą, regėjimą, suteikia žvalumo ir ramina nervų sistemą. Taip pat persimonuose yra baktericidinių savybių, kurios slopina įvairius uždegimus, mažina gerklės skausmą – štai todėl šaltuoju metų laiku labai rekomenduotina persimonus vartoti dažniau.

Persimonus galima vartoti tiek apvirtus, tiek žalius – šio vaisiaus panaudojimo įvairovė yra didžiulė. Sutrintą persimoną galima dėti į saldžius patiekalus vietoje cukraus, pavyzdžiui, į pyragus, blynus, kitus kepinius. 

Persimonai taip pat gali būti naudojami padažams, kremams, uogienėms, želei ar net kokteiliams ruošti. Taip pat svarbu prisiminti, kad jie yra puikus augalinės kilmės maisto medžiagų šaltinis bei gali tapti puikus garnyras prie mėsos ir paukštienos patiekalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.