4 būdai virti pupeles ar žirnius, kad po to nepūstų pilvo

Pupelės, pupos ar žirniai, kitaip tariant, ankštinės daržovės, yra ne tik skanūs, bet ir naudingi produktai – juos yra itin daug skaidulų, kurios organizmui teikia daug naudos, įskaitant kraujo spaudimo ar cholesterolio mažinimą.

Daugybė žmonių vengia valgyti ankštines daržovės dėl visiems gerai žinomo nepageidaujamo poveikio: pilvo pūtimo. <br>123rf nuotr.
Daugybė žmonių vengia valgyti ankštines daržovės dėl visiems gerai žinomo nepageidaujamo poveikio: pilvo pūtimo. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2019, 9:38 AM, atnaujinta Nov 23, 2020, 9:26 AM

Tačiau nors ir žinodami tai, daugybė žmonių vengia valgyti ankštines daržovės dėl visiems gerai žinomo nepageidaujamo poveikio: pilvo pūtimo.

Pupelės ir kiti ankštiniai sukelia vidurių pūtimą, nes jose yra cukraus, kurio mūsų organizmas negali suskaidyti. Kai ši nesuskaidyta medžiaga pasiekia storąją žarną, ją apdoroja joje esančios bakterijos, sukeldamos dujas ir pūtimą.

Tačiau, kaip rašo evewoman.co.ke, šių bėdų nesukelia tinkamai paruoštos pupeles, pupos ar žirniai. Tereikia žinoti keletą dalykų, kurie sustabdys dujų gamybą.

Taigi, kaip paruošti pupeles, kad galėtume valgyti nesibaimindami nemalonaus poveikio?

Štai keletas būdų:

  • jeigu ruošiate sausas pupeles, prieš virdami išmirkykite vandenyje  mažiausiai 8 valandas;
  • į vandenį, kuriame verda pupelės, įbertas žiupsnelis sodos ne tik sumažins dujų susidarymą, bet ir paspartins virimą – pupelės išvirs daug greičiau;
  • dujų susidarymas ir pilvo pūtimas gerokai sumažės, jeigu į puodą, kuriame verdate pupeles, įbersite arbatinį šaukštelį pankolių sėklų;
  • dar vienas puikus būdas, saugantis nuo šių nemalonių problemų – pupeles virkite su keliomis morkomis. 

Išbandykite šiuos patarimus – ir pamatysite, kad tikrai neverta atsisakyti tokio naudingo produkto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.