Milano „Inter“ grįžta į Čempionų lygą

Milano „Inter“ futbolininkai buvo atsilikę 1:2 likus trylikai minučių lemiamose paskutinėse Italijos čempionato rungtynėse sekmadienį su Romos „Lazio“, bet sugebėjo išplėšti pergalę 3:2 ir pagriebti kelialapį į Čempionų lygą, kurioje šis Milano klubas nežaidė nuo 2012 metų.

 Milano komanda po pertraukos grįžta į Čempionų lygą.<br> Ap nuotr.
 Milano komanda po pertraukos grįžta į Čempionų lygą.<br> Ap nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 3:16 PM

„Čempionų lyga buvo mūsų tikslas nuo pat sezono pradžios, – sakė „Inter“ kapitonas Mauro Icardi. – Nuo pat pradžių tikėjome savo jėgomis ir galiausiai mums pavyko – po beprotiško mačo.“

„Inter“ finišavo ketvirtas Italijos čempionate, surinkęs tiek pat taškų, kaip ir „Lazio“. Tačiau geresnis tarpusavio rungtynių santykis Milano klubui leido likti aukščiau už Romos ekipą.

Italijos čempionas „Juventus“, o taip pat „Napoli“ ir „Roma“ anksčiau užsitikrino teisę kitą sezoną žaisti Čempionų lygoje.

Tuo tarpu „Lazio“ liko nusivylęs.

Kai kurie žaidėjai verkė po finalinio švilpuko sekmadienį sausakimšame Romos „Stadio Olimpico“.

„Mes turėjome užsitikrinti vietą Čempionų lygoje anksčiau, kad nebūtų prireikę paskutinio mačo,“ – krimtosi „Lazio“ treneris Simone Inzaghi, kurio auklėtiniai mačą baigė dešimtyje – dėl dviejų geltonų kortelių buvo pašalintas Senadas Luličius.

 

„Inter“ išplėšė pergalė po Matiaso Vecino įvarčio galva 83-iąją minutę. Prieš tai M.Icardi 11 metrų baudiniu išlygino rezultatą.

„Inter“ puolėjas M.Icardi ir „Lazio“ puolėjas Ciro Imobile tapo rezultatyviausias Italijos čempionato žaidėjais. Abu pelnė po 29 įvarčius ir septyniais aplenkė geriausią „Juventus“ snaiperį Paulo Dybalą.

Per paskutinį turą paaiškėjo, kad lygą paliks „Crotone“ ekipa, sekmadienį 1:2 pralaimėjusi „Napoli“ klubui.

Antrą vietą užėmęs „Napoli“ tapo pirmuoju „Serie A“ klubu, kuris surinko 90 taškų, bet nelaimėjo titulo.

Šeštą vietą užėmė „Milan“ klubas. Jis buvo užsitikrinęs vietą Europos lygoje, bet pergalė 5:1 prieš „Fiorentina“ paskutiniame ture leis išvengti atrankos varžybų Europoje, kurias teks žaisti septintiems likusiems Bergamo „Atalanta“ futbolininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.