Skandalą sukėlęs Klaipėdos klubas – LFF akiratyje, įtarimų sukėlė ir kitos rungtynės

Lietuvos futbolo federacija (LFF) įdėmiai stebi Pirmoje lygoje rungtyniaujančio Klaipėdos „Koralo“ klubo situaciją, susiklosčiusią dėl ypatingų aplinkybių ir siekia padėti komandai tęsti Pirmos lygos sezoną.

Klaipėdos komanda dėl savo žaidimo sukėlė įtarimų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Klaipėdos komanda dėl savo žaidimo sukėlė įtarimų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-23 18:16, atnaujinta 2018-05-23 18:17

LFF kol kas negavo informacijos nei prieš rungtynes, nei po rungtynių iš Europos futbolo klubų asociacijos (UEFA) ir lažybų stebėsenos sistemos „Sportradar“, kad gegužės 22 dieną vykusių ir rezultatu 0:12 pasibaigusių „Koralo“ ir „Kupiškio“ rungtynių eigai nesąžiningo pasipelnymo tikslais galėjo būti daroma įtaka.

„Koralo“ atstovai informavo, kad klubo dokumentai yra likę pas vieną iš buvusių klubo atstovų Viktorą Usovą, kurį yra sulaikę teisėsaugos pareigūnai. Anot „Koralo“ atstovų, jie negali naudotis klubo dokumentacija, tarp jų ir žaidėjų registracijos kortelėmis.
Susiklosčius tokioms nenumatytoms aplinkybėms, LFF visapusiškai padeda klubui, kad jis galėtų tęsti sezoną.

LFF Varžybų ir licencijavimo departamentas skubos tvarka „Koralo“ žaidėjams suteikė teisę naudotis laikinomis registracijos kortelėmis prieš Pirmos lygos aštuntojo turo rungtynes su Vilniaus „Vyčiu“ gegužės 18 dieną.

Gegužės 21 d. buvo skubiai sušaukta Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos valdyba dėl susidariusios situacijos „Koralo“ klube. Susirinkime dalyvavęs „Koralo“ vadovas Arvydas Kazlauskas pristatė klubo veiklos planą bei asmeniškai patikino, kad klubo veikla bus tęsiama. A. Kazlauskui prisiėmus atsakomybę dėl tolesnės „Koralo“ klubo veiklos, Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos valdyba kreipėsi į LFF ir buvo nuspręsta padėti „Koralo“ komandai tęsti pirmenybes.

Artimiausios „Koralo“ rungtynės numatytos birželio 1 dieną svečiuose su „Pakruojo“ komanda.

Remiantis LFF Drausmės kodeksu, jeigu komanda du kartus iš eilės neatvyksta į rungtynes, ji gali būti pašalinta iš pirmenybių.

Jeigu „Koralas“ nesužais 50 proc. sezono rungtynių, pagal LFF varžybų nuostatus, visi šios komandos rezultatai bus anuliuoti.
LFF taip pat informuoja, kad Tyrimų komitetas, gavęs UEFA pranešimą, pradėjo tyrimą dėl galimai sutartų Pirmos lygos rungtynių „Žalgiris B“ - „Kupiškis“, vykusių 2018 m. gegužės 18 dieną Vilniuje.

UEFA pranešime pateikiama informacija suteikia prielaidą manyti, jog minimos rungtynės galimai buvo sutartos. Sutartų rungtynių draudimas ir sankcijos už tai yra įtvirtinta LFF Drausmės kodekso 44 straipsnyje.

LFF griežtai pasisako prieš sutartas rungtynes ir siekia, jog būtų laikomasi garbingo žaidimo principų bei užtikrinama tinkama drausmė.

Tyrimų komiteto posėdis įvyks artimiausiu metu. Tyrimo metu gali būti apklausiami klubų žaidėjai, treneriai, administracija ir kiti su klubų veikla susiję asmenys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.