Daro tvarką dopingo kotrolėje: FIFA nusprendė nustumti rusus į šalį

Nors Rusija ruošdamasi pasaulio futbolo čempionatui visais būdais bando įrodyti, jog yra prieš sukčiavimą ir stengiasi kovoti su dopingo atvejais bei viską daryti tinkamai, vis tik pasitikėjimą įgauti jiems sekasi sunkiai.

 FIFA pasaulio futbolo čempionate dopingo kontrolę vykdyti planuoja be asmenų iš Rusijos pagalbos.<br> Lrytas.lt montažas
 FIFA pasaulio futbolo čempionate dopingo kontrolę vykdyti planuoja be asmenų iš Rusijos pagalbos.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-26 12:49, atnaujinta 2018-05-26 12:51

FIFA atsisakė rusų pagalbos dopingo kontrolėje. Teigiama, kad jiems nebus leista pasirodyti dopingo kontrolės erdvėse tam, kad būtų išvengta mėginių klastojimo. 

Anot FIFA atstovo iš Belgijos Michelio D’Hooghe, tokio sprendimo bus laikomasi griežtai, nes praeitis parodė, kad rusai nepaiso taisyklių.

„Mūsų užduotis yra įvykdyti dopingo kontrolę be nesklandumų nuo pat pradžios iki galo ir be rusų įsikišimo. Žaidėjai į dopingo kontrolės erdvę bus atvesdinami mūsų atstovų, o toje erdvėje bus tik FIFA medicininis personalas ir jokie pašaliniai asmenys ten negalės patekti“, – teigė jis.

Tai reiškia, kad Rusijos atstovai neturės jokio kontakto ir įsitraukimo į dopingo kontrolę pasaulio čempionate, iki pat tol, kol pavyzdžiai bus išsiųsti į Lozanoje, Šveicarijoje esančias labaratorijas.

„Viskas bus gabenama į Šveicarijos laboratorijas. Rusams pasakiau, kad jeigu kažkas bus blogai, jie iš karto nebus kritikuojami, nes tai bus ne jų atsakomybė“, – teigė M.D`Hooghe.

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje prasidės birželio 14-ąją dieną ir truks visą mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.