Čempionato mūšius įvertinęs A. Narbekovas: „Favoritės? Tai tik Europos rinktinės“

Įpusėjus pirmosioms pasaulio futbolo čempionato Rusijoje grupių etapo kovoms, futbolo sirgaliai pamatė ne visiškai tai, ko tikėjosi. Viena iš favoričių iškovoti trofėjų laikyta Vokietijos rinktinė, kuri ir gina čempionės titulą, patyrė pralaimėjimą, o galingieji Brazilijos ir Argentinos futbolininkai nesugebėjo įveikti savo varžovų ir sužaidė lygiosiomis. Buvusio Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininko ir olimpinio čempiono Armino Narbekovo nuomone dar per anksti yra kabinti vieniems favoritų etiketes, o kitiems – autsaiderių.

A.Narbekovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Narbekovas<br>R.Jurgaitis
A.Narbekovas<br>R.Jurgaitis
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinskas
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinskas
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Narbekovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 12:21 AM, atnaujinta Jul 11, 2018, 3:55 PM

– Kurios iš jau iki šiol vykusių pasaulio čempionato rungtynių labiausiai nustebino?

– Žinoma, kad labiausiai nuskambėjusios akistatos: rungtynės tarp Vokietijos ir Meksikos bei Brazilijos ir Šveicarijos rinktinių. Reikia pripažinti, kad favoritės kol kas nėra geriausios formos. Tokio rezultato nelabai kas tikėjosi, bet pirmosios rungtynės ne visada būna gražiausios. Turnyro favorites dabar labiau slegia įtampa, o tuo naudojasi silpnesnės rinktinės.

– Kaip galima vertinti Vokietijos rinktinės pralaimėjimą?

– Matėme du skirtingus kėlinius: pirmą kėlinį Meksiką rodė labai gražų futbolą, stengėsi atakuoti ir, manau, pasiekė pelnytą pergalę. Antroje rungtynių pusėje Vokiečiai užgulė Meksiką, bet nesugebėjo realizuoti progų. Įdomu, kad Vokietijos starto sudėtyje pamatėme kelis žaidėjus, kurių pasirodymas nuo pat rungtynių pradžios nustebino. Antrame kėlinyje įvykę pakeitimai davė papildomų jėgų vokiečiams. Aikštėje pasirodę atakuojantys žaidėjai turėjo progų pasižymėti, bet sėkmė buvo Meksikos pusėje.

– Priešingai klostėsi kitų dviejų Europos grandų dvikova tarp Ispanijos ir Portugalijos. Kodėl šios rinktinės pademonstravo visai kitokį futbolą? Šia mačas jau dabar tituluojamas pirmenybių pažiba.

– Taip, tai buvo kol kas gražiausios čempionato rungtynės. Galima tai paaiškinti tuo, kad abi komandos norėjo viena kitai įrodyti savo pranašumą. Daugelis žaidėjų žaidžia Ispanijos lygoje ir dažnai susitinka sezono metu, tai prideda motyvacijos atstovaujant nacionalinėms rinktinėms. Šią dvikovą galima prilyginti su „El Clasico”, matėme labai gražią kovą.

– Ar galima tikėtis, kad šios dvi rinktinės ir toliau demonstruos tokio lygio futbolą?

– Traumų ar kitų problemų abiejose komandose nėra, todėl manau, kad abi rinktinės išlaikys panašų žaidimo braižą. Kitoms grupės komandoms bus labai sunku kažką priešpastatyti.

– Islandijos ir Šveicarijos rinktinės pademonstravo puikią gynybą savo rungtynėse. Ar favoritėmis laikytos Argentina ir Brazilija neįvertino priešininkų?

– Dabar tokie laikai, jog net ir mažos šalys gali kovoti. Turbūt, apklausus devynis iš dešimties pasakytų, kad tiek Argentina, tiek Brazilija turėjo laimėti. Šiuo atveju galėjo būti paprastas faktorius – „neįvertino“. Bet reikia pagirti ir Islandijos bei Šveicarijos futbolininkus, kurie demonstravo solidų žaidimą. Dabar favoritėmis laikytos Pietų Amerikos rinktinės prarado taškus ir bus labai įdomu, kaip rinktinės atrodys kitose dvikovose.

– Lionelis Messi ir Neymaras atrodė blankiai pirmose dvikovose. Kokią įtaką tai daro jų komandoms?

– Čia, šiuo atveju, yra didelė abiejų komandų problema. Brazilijos ir Argentinos rinktinėms tiek L.Messi, tiek Neymaras yra labai svarbūs savo komandoms. Kaip parodė pirmosios rungtynės, prastai sužaidus lyderiams, komandos nepasiekė pergalių. Šveicarijos rinktinės gynėjai puikiai stabdė Brazilijos žvaigždę, todėl jam yra būtina kitų komandos žaidėjų pagalba. Manau, kad kitos rinktinės taikys tokį patį gynybos stilių, todėl lengviau tikrai nebus.

– Kurios rinktinės dar gali nustebinti?

– Sunku pasakyti. Labai įdomu, kaip toliau atrodys serbai, prancūzai ar tie patys L. Modričiaus vedami kroatai. Stebime labai įdomu čempionatą, kuriame dar daug kas gali nutikti. Įdomu, kaip toliau atrodys ir turnyro šeimininkė Rusijos rinktinė.

– Ar jau galima išskirti šių metų čempionato favoritus?

– Kol kas išskirti negalime jokios rinktinės. Žinoma, gražiausią futbolą demonstravo Ispanijos ir Portugalijos rinktinės. Mano nuomone, turnyro favoritės yra tik Europos rinktinės.

– Šiame čempionate naudojama nauja technologija (VAR), kuri palengvina teisėjų darbą – jie turi galimybę peržiūrėti vaizdo įrašą visais rakursais ir pateikti galutinį verdiktą. Matėme, kad keliose rungtynėse teisėjai jau ja pasinaudojo. Ar tai, kad tik po kelių minučių yra skiriamas 11 metrų baudinys, nesukelia papildomų aistrų?

– Keliose dvikovose matėme, kad kilo nepasitenkinimų ir aistrų. Australijos rinktinės žaidėjai buvo labai nepatenkinti, kai po peržiūros teisėjas skyrė baudinį į jų vartus, bet teisingumas turi nugalėti. Aš manau, kad naujos technologijos yra tik į naudą. Iki tol matėme daug komandų, kurios nukentėjo. Norint išvengti didelių klaidų, ši sistema labai padeda ir gerina čempionato kokybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.