Žalių ir baltų futbolo derbį sostinėje įtikinamai laimėjo vilniečiai

Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse sekmadienio pavakare įvyko dviejų „Žalgirių“ derbis. Vilniaus „Žalgiris“ savo namuose – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione) – žaidė su bendraklubiais iš Kauno ir sutriuškino svečius 4:0 (2:0).

 Vilniaus „Žalgiris“ namuose sutriuškino „Kauno Žalgirį“.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 Vilniaus „Žalgiris“ namuose sutriuškino „Kauno Žalgirį“.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-19 19:47, atnaujinta 2018-08-19 21:32

Vilniečiai savo pranašumą įvarčiais įtvirtino pirmojo kėlinio pabaigoje. 41-ąją min. prancūzas Jeremy Monzorro gražiu tolimu smūgiu iš už baudos aikštelės prieigų pelnė pirmąjį įvartį, o paskutinėmis kėlinio akimirkomis (45+1 min.) Liviu Antalis galva įmušė antrąjį įvartį, kaip sakoma, varžovams – „į rūbinę“. Rumunui puikų perdavimą atliko Rolandas Baravykas.

63-iąją min. Vilniaus „Žalgiris“ pasiekė trečiąjį įvartį, kai pasižymėjo nigerietis Louisas Ogana, o netrukus (70-ąją min.) L.Antalis pelnė „Žalgirio“ ketvirtąjį mače, o savo 12-ąjį įvartį šį sezoną.

Ankstesnėse trejose rungtynėse vilniečiai dovanojo laikinosios sostinės atstovams tik tašką (2:0, 0:0, 1:0).

Skaudų kirtį nuo ispanų „Sevilla“ futbolininkų gavę vilniečiai (0:1 ir 0:5) Lietuvos čempionate siekia likviduoti 8 taškų deficitą nuo pirmojoje vietoje esančios „Sūduvos“. Vilniaus žalgiriečiams sugrįžimai į A lygos kovas po akistatų Europoje nebūna lengvi, bet šįkart taisyklė nepasitvirtino.

Sostinės klube šiame mače nežaidė net trys diskvalifikuoti futbolininkai – Tomašas Malecas, Slavko Blagojevičius ir Marko Tomičius.

Kauno Žalgiris“ varžovams iš Vilniaus nuo praėjusių metų yra gana nepalankus varžovas, neretai atimantis taškus. Šiemet tą pavyko padaryti tik kartą, tačiau dabartinė kauniečių sudėtis yra bene stipriausia per visą klubo dalyvavimo A lygoje istoriją.

Rezultatas:

Vilniaus „Žalgiris“ 4 – 0 „Kauno Žalgiris“

41' Jeremy Manzorro [1 – 0]

45+1' Liviu Antal [2 – 0]

63' Louisas Ogana [3 – 0]

70' Liviu Antal [4 – 0]

Rungtynių eiga trumpai

Po beveik dviejų mėnesių pertraukos į A lygos kovas sugrįžę Vilniaus žalgiriečiai iš karto perėmė iniciatyvą ir gausiomis pajėgomis ėmė atakuoti varžovų vartus. 15-ąją minutę po L.Antalio smūgio galva kamuolys atsitrenkė į „Kauno Žalgirio“ vartų skersinį. Po dešimties minučių L.Antalis vėl atsidūrė atakos smaigalyje, tačiau nesuvaldė kamuolio.

Įvarčiai pabiro prieš pt pertrauką. 41-ąją minutę po Serge'o Nyuiadzio perdavimo J.Manzorro pasitaisė kamuolį ir stipriu smūgiu pasiuntė jį į apatinį kauniečių vartų kampą.

45-ąją minutę po R.Baravyko perdavimo iš krašto įvartį galva pagaliau pelnė L.Antalis.

Po pertraukos „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas į aikštę metė net du puolėjus Roką Krušnauską ir Joao Figueiredo. Kauniečiams pavyko surengti kelis aštresnius išpuolius, bet įvarčius toliau mušė rungtynių šeimininkai.

62-ąją minutę pasižymėjo L.Ogana, pasinaudojęs Serge'o Nyuiadzi perdavimu. O 70-ąją minutę įvartį pelnė L.Antalis.

Vilniaus „Žalgiris“ su 40 taškų A lygoje rikiuojasi antras ir 8 taškais atsilieka nuo lyderės „Sūduvos“. Tiesa, vilniečiai yra sužaidę rungtynėmis mažiau.

„Kauno Žalgiris“ su 27 taškais užima penktąją vietą.

Turnyro lentelė:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.