Du vakarai – du įvarčiai: D.Kazlausko pasiekimas ir kiti lietuvių rekordai

„Riterių“ saugas Donatas Kazlauskas gali pasigirti tuo, kuo negali pasigirti nei vienas kitas futbolininkas Europoje – jis šią savaitę du vakarus paeiliui mušė įvarčius oficialiose rungtynėse.

Donatas Kazlauskas.<br>LFF nuotr.
Donatas Kazlauskas.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2019, 2:30 PM, atnaujinta Oct 16, 2019, 4:05 PM

„Be abejo, neeilinis pasiekimas, bet labai nėra kuo džiaugtis, nes abejas rungtynes pralaimėjome. Vertinant tuos įvarčius kaip faktą, tai susidėjo daug dalykų – visų pirma, „Sūduvos“ žygis Europoje. Jei ne tai, tas rungtynes būtumėm sužaidę rugsėjį ir šiuo klausimu nebūtų ką kalbėti. Kitas dalykas – jei rinktinėje būčiau žaidęs daugiau laiko, tikėtina, kad su „Sūduva“ būčiau net neregistruotas. Futbole daug dalykų lemia detalės“, – savo pasiekimo pernelyg nesureikšmino D.Kazlauskas.

Priminsime, kad atrankos į Europos čempionatą rungtynėse prieš Serbiją pirmadienį Riteris į aikštę žengė 73 minutę, o vos po šešių minučių pelnė gražų įvartį. Antradienį dvikovoje su „Sūduva“ D.Kazlauskas žaidė nuo rungtynių pradžios ir pasižymėjo po varžovų bandymo daryti dirbtinę nuošalę.

D.Kazlauskui šis įvartis buvo devintasis šio sezono A lygoje – jis užtikrintai išlieka rezultatyviausiu lietuviu nacionalinėse pirmenybėse. Virš jo sąraše – keturi legionieriai iš „Žalgirio“,„Sūduvos“ ir „Riterių“.

„Jei atvirai, nežinau, ar turėčiau tuo labai džiaugtis. Vienas dalykas – pirmiau žiūriu ne į asmeninius, o į komandinius rezultatus, antra vertus – taip, kaip atsimenu visus įmuštus įvarčius, taip atsimenu ir epizodus, kai privalėjau įmušti, tačiau to nepadariau. Dar vienas momentas – „Riterių“ politika. Mūsų komandoje žaidžia praktiškai vien lietuviai, todėl natūralu, kad kažkas turi būti viršūnėje. Taip jau gavosi, kad tai esu aš“, – pasakojo D.Kazlauskas.

Futbolininko paminėta „Riterių politika“ atsispindi daugelyje grafų. Pavyzdžiui, į šalies bronzą pretenduojanti ekipa ryškiai visas kitas komandas lenkia pagal lietuvių sužaistą laiką čempionate. Taip pat „Riteriai“ gali pasigirti tuo, kad iš visų Lietuvos A lygos klubų daugiausiai žaidybinio laiko suteikia ir tokiu būdu į suaugusiųjų futbolą integruoja jaunuosius futbolininkus. Tai lėmė ir dar vieną šio dešimtmečio rekordą – praėjusią savaitę į U-21 rinktinę buvo iškviesti net šeši „Riteriai“.

„Nėra taip, kad tas rekordas pasiektas iš oro – visi šie žaidėjai savo žaidimu kvietimo nusipelnė. Jie A lygoje jau įrodė, kad gali sėkmingai kautis tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Sūduva“, todėl natūralu, kad jie dar sėkmingiau gali kautis ir prieš jaunimo rinktines. Gal kažkam atrodys juokinga, bet tie iškviesti šeši žaidėjai į jaunimo rinktinę – dar ne riba.

Mes jau daug metų deklaruojame, kad mūsų klubo vizija – auginti jaunus žaidėjus. O kai augini, be abejo, tikiesi, kad užauginsi. Reikia nepamiršti, kad be tų šešių į U-21 rinktinę iškviestų jaunuolių, dar trys atstovavo U-19 rinktinei, o iš viso į rinktines buvo iškviesti net dešimt Riterių žaidėjų“, – kalbėjo klubo direktorius Virmantas Lemežis.

Grįžtant prie asmeninių pasirodymų, tai šiemet daugiausiai rezultatyvių perdavimų A lygoje atlikusiu lietuviu yra dar vienas Riteris – Valdemaras Borovskis. Jis tik dviem perdavimais atsilieka nuo absoliutaus šios statistikos lyderio Jurijaus Bušmano iš „Kauno Žalgirio“. V.Borovskis, beje, yra daugiausiai minučių A lygoje sužaidusiu Lietuvos futbolininku.

„Asmeniniai rezultatai niekada neprilygs komandiniams, bet reikia pripažinti, kad mūsų darbas tarnauja visam Lietuvos futbolui“, – konstatavo V.Lemežis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.