Olimpiniame futbolo turnyre stebuklingai išsigelbėjusi Ispanija per pratęsimą sudaužė Afrikos atstovus

Olimpiniame futbolo turnyre paaiškėjo pusfinalio poros, kurios kovos dėl žaidynių apdovanojimų. Tarp keturių ekipų bus ir Europos rinktinė. Ketvirtfinalyje ties labai rimta sensacija stovėjo Dramblio Kaulo Kranto ekipa, kuri buvo tiesiog per minutę nuo pergalės prieš Ispanijos futbolininkus. Vis dėlto per pratęsimą europiečiai įveikė Afrikos atstovus 5:2 (1:1, 2:2).

 Rafa Miras į Dramblio Kaulo Kranto rinktinės vartus pelnė 3 įvarčius<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Rafa Miras į Dramblio Kaulo Kranto rinktinės vartus pelnė 3 įvarčius<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 8:56 PM, atnaujinta Jul 31, 2021, 9:18 PM

10-ąją minutę Ericas Bailly išvedė Afrikos atstovus į priekį, tačiau jau 30 minutę rezultatą išlygino Dani Olmo.

Antrame kėlinyje viena ir kita ekipa turėjo galimybių pasižymėti ir jau atrodė, kad teks žaisti pratęsimą, tačiau 91 minutę komandos kapitonas Maxas Gradelis smūgiavo netoli ispanų vartų, kamuolys šiek tiek pataikė į gynėją, pakeitė skriejimo kryptį ir įskriejo į vartus.

Atrodė, kad ispanai jau neturi šansų atsitiesti, nes teisėjas buvo pridėjęs 5 minutes.

Vis dėlto įvyko stebuklas – iškart po įvarčio į aikštę įleistas puolėjas Rafa Miras 93-ąją minutę įmušė išlyginamąjį įvartį: baudos aikštėje Afrikos ekipos gynėjas ne itin sėkmingai galva bandė atlikti perdavimą vartininkui, prie jo stovėjo Rafa Miras ir iš kelių metrų įkalė kamuolį į vartus. Tad komandos žaidė pratęsimą.

Jo metu 98-ąją minutę po žaidimo ranka baudos aikštėje 11 metrų baudinį realizavo Mikelis Oyarzabalis, o vėliau dar du įvarčius pridėjo tas pats R. Miras. Ispanai susikaus su Japonija, kuri po 11 metrų baudinių įveikė Naująją Zelandiją 4:2. Per 120 minučių kovos nė viena komanda įvarčio nepelnė.

Kitą porą sudarys brazilai ir Meksikos žaidėjai. Brazilai ketvirtfinalyje 1:0 (1:0) palaužė egiptiečius, o meksikiečiai net 6:3 (3:1) nugalėjo Pietų Korėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.